Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka už po celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější moučníky českých kuchyní. Tato bábovka je příjemně vláčná díky zakysané smetaně a strouhanému jablku a zajímavě…
Když chcete potěšit svoje malé ratolesti, nějakou dobrou snídaní, bude stačit povařit vločky, přidat k nim oříšky, čerstvé nebo sušené ovoce a trochu skořice. Med se…
Banány rozmixujeme s vejci, přidáme vanilkové aroma, sůl, rozmixované oříšky se semínky, prášek do pečiva.Vše vylijeme do pekáčku nebo do formy na dort vymazané máslem,…
Odměříme si 300 ml vody, do hrnce nasypeme vanilkový cukr, na něj 250 ml vody a dáme vařit. Ve zbytku vody (50 ml) si rozmícháme pudinkový prášek a když voda v hrnci…
Mrkvový dort, kde mouku nahrazují ořechy a kokos, vás zaujme nejen svou bohatou chutí, ale také zdravým přístupem k dezertům. Místo cukru je zde použit xylitol, který má…
Náročnější příprava cukroví je vyvážena dokonalou medovo-oříškovou chutí. Tenké těsto stočené do kornoutku, máčené do čokoládové polevy, posypané ořechovými drobečky a…
Dny se pomalu začínají oteplovat a přichází čas našeho oblíbeného dezertu v podobě zmrzliny. Připravit ji zvládnete i u vás doma a to bez zmrzlinovače. Kávové zmrzlině z…
Sladké knedlíky můžeme naplnit opravdu čímkoliv. Zajisté vedou jahody, borůvky a meruňky, ale co takhle pomeranč? Jeho lehce kyselá chuť se snoubí s tvarohovým těstem a…
Štrúdl je nadčasová klasika, která nikdy nezklame. Křehké těsto, voňavá náplň z jablek, skořice a rozinek – to vše tvoří dokonalou harmonii chutí, která okouzlí každého.…
Květy černého bezu obalené v nadýchaném ořechovo-kokosovém těstíčku, jsou voňavou lahůdkou, kterou můžeme připravit pouze na jaře. Připravte si tuto sladkou smaženou…
I mlsat můžeme zdravě. Tento lahodný koláč připravíme za špaldové mouky a mrkve, která mu dodává zajímavou chuť a vláčnost. Na závěr ho potřeme jemným krémem z tvarohu a…
V misce smícháme sypké suroviny, přidáme nasekané oříšky a pokrájené brusinky a nakonec vejce a máslo (ideálně rozměklé), ručně hněteme až se nám hmota spojí. Na plech…
Medové pláty si rozložíme a pokapeme je všechny opatrně kávou, nebo rumovou trestí a necháme tak den až dva dny, v chladnější mistnosti nebo v chladničce. Kdo si ale…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech…
Ze všech ingrediencí vypracujeme světlé těsto a necháme 2 hodiny odpočívat. Připravíme si tmavé těsto, ušleháme cukr se žloutky a kakaem, pak vmícháme mleté oříšky a…
Banán nakrájíme na menší kousky a každý kousek napíchneme na špejli. Takto připravené banány necháme přes noc v mrazáku. Druhý den si připravíme čokoládovou polevu,…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva, oříšky s kakaem a na konec lehce vmícháme sníh. Vlijeme do předem vymaštěné a vysypané dortové formy…
Americký moučník je výborným dezertem pro všechny milovníky vláčných a mokrých buchet. Jablka v těstě se postarají o to, aby moučník nebyl suchý. Příprava je rychlá a…
Ve větší misce si připravíme nakrájené máslo, které vyšleháme spolu s vanil.cukrem do pěny a postupně přidáváme vajíčka. V druhé misce smícháme mouku, oříšky, sůl a…
Nádobku na vaření v MVT vymažeme máslem a vysypeme kokosem nebo strouhanými oříšky.Všechny suroviny smícháme, ev. podle potřeby lze přidat trochu mléka, pokud by bylo…
Suché přísady smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků, přidáme mléko, olej, žloutky, oříšky a čokoládu a promícháme do jemného těsta. Z bílků vyšleháme sníh a jemně…
Nejprve rozmixujeme banán s mlékem, potom přidáme vločky, skořici, med a semínka. Pořádně promícháme, nalijeme do nějaké skleničky a necháme přes noc ztuhnout v lednici.…