Batátové pyré s ovocným rozvarem
Recept ještě nebyl hodnocenOškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oškrábanou batátu (já měla 1 ks) uvaříme do měkka. Mezitím si zvolené ovoce nakrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu na mírný oheň a rozvařujeme do měkka. Mícháme…
Ze všech surovin smícháme těsto a dáme péct na 200°C. Ušleháme tvarohy s ovocem a vanilkovým cukrem popřípadě dosladíme a potřeme touto směsí vychladlý korpus. Z 0,8l…
Zahřejeme asi 1,5 hrnku mléka, přidáme špetku vanilky a počkáme až mléko bude teplé. V hrnečku rozmícháme 3 vrchovaté lžíce pudinku a vlejeme do vlažného mléka. Počkáme…
Smícháme všechny suché ingredience, přidáme mokré. Přidáme vodu tak, aby bylo těsto akorát. Mně to vyšlo na cca 1 hrnek.Nalijeme polovinu těsta do vymazané formy,…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a zapneme program Koláč (Dort) nebo jiný pro pečení bez kynutí. Po umíchání opatrně vidličkou vytáhneme…
25 dkg cukru utřít se 4 žloutky. Přidat 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, 200 g čirokové mouky, 50 g kaštanové mouky, trochu jedlé sody, nebo prášku do pečiva. Nakonec…
Na pánvi si opražíme šálek ovesných vloček, hrst lískových ořechů, hrst kešu ořechů, půl hrsti mandlí a směs různých semínek. Asi po dvou minutách vypneme plotnu a…
Do mísy dáme tvaroh a vyšleháme s vejcem, přidáme olej, sůl a mouku a zaděláme hladké, ne moc tuhé těsto. To si vyválíme na plátu a vykrajujeme skleničkou kolečka,…
korpus dole v příloze. uvnitř: šlehačku ušleháme se ztužovačem, pomažeme na 2x prořízlý korpus a jen jednu vrstvu poklademe ovocem. Krém: dole v příloze, jako mé…
Jako první nalijeme do středně velkého hrnce 500 ml mléka a přivedeme k varu. Použila jsem čerstvé plnotučné mléko, ale v receptu je napsaná voda. Takže komu by se…
Ovoce nakrájíme na stejné kousky a mezitím si rozvaříme čokoládu a přelijeme ovoce.Dobrou chuť.;-)
Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady vyjmeme včas z lednice,…
Obě mouky rozmícháme v ½ hrnku rostlinného mléka a necháme 10 minut odpočinout. Zbylý hrnek mléka přivedeme k varu, vlijeme moučnou směs, osladíme a za stálého míchání…
Arašídové máslo zahřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě tak,aby bylo teplé a krémové.Přimíchejte med a jogurt a vyšlehejte dohladka.Podávejte s ovocem.
Tvaroh, zakysanou smetanu a vejce promícháme. Přidáme olej a nakonec pramínkem přisypeme mouku se sodou. Přidáme špetku kurkumy, mix z vloček a semínek. Zamícháme.Těsto…
Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme "do peřin" dojít. K horkým jáhlům…
Tvaroh smíchejte s mlékem, přidejte sladidla, pudinkový prášek, lžičku prášku do pečiva a rum.Formu vyložte pečícím papírem a do ní nalijte těsto. Zasypte ovocem a…
Mleko se spetkou soli, kakaem, skorici, cukrem a detskou krupickou uvedte za staleho michani do varu. Varte zvolna nekolik minut do zhoustnuti a potom vmichejte maslo.…
Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť…
Dva plátky pomažeme marmeládou, spojíme k sobě a rozřízneme na trojúhelníky. Vejce prošleháme s mlékem, kůrou a cukrem.Zakysanou smetanu prošleháme s medem a skořicí.…
Zapneme troubu na 190° C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům…
Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo Opatrně přidáváme mouku s krupičkou,…
Těsto: Utřeme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem dotuha. Poté po lžičkách přidáme mouku a nastrouhanou citronovou kůru. Těsto nalijeme na vymazaný plech a dáme péct.…
Nebojte se, půjde to rychle. Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do tuha. Přemístěte do misky a přimíchejte zakysanou smetanu a měkký tvaroh. . Smíchejte všechno dohromady,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu
Královské chutě: Po královně Alžbětě II. byl pojmenován „Ma'amburger“. Jedla ho vždy bez housky, zato s brusinkovým kompotem
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země