Cuketové řezy Jana
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodný a svěží dezert, který skvěle využívá sezónní cuketu. Tento recept spojuje jemnou chuť cukety s vláčným těstem, doplněným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 278 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodný a svěží dezert, který skvěle využívá sezónní cuketu. Tento recept spojuje jemnou chuť cukety s vláčným těstem, doplněným…
Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu…
Hledáte nenáročný moučník na nedělní rodinné posezení u dobré kávy? Vyzkoušejte tento jablkový koláč, který je dokonale vláčný a krásně nadýchaný. Provoní váš domov a…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Mechové dorty se těší stále větší oblibě a tak vznikl nápad, upéci z téhož těsta i tyto minidortíčky. Budou pro svou barvu výraznou ozdobou na vašem svátečním stole. Jak…
Znáte tuto domácí klasiku našich prababiček? Bílkový chlebíček si drží postavení mezi klasickými moučníky, ale často je opomíjen. Přitom je přesně to pravé na chladné…
Vláčný a nadýchaný cuketový řez je chutí velmi podobný biskupskému chlebíčku. Není divu, když v něm nechybí bohatá dávka kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a citronové…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Sváteční moučník s kandovaným ovocem, který se peče zejména na Vánoce. Je ale tak výborný, že si ho s chutí upečete během roku několikrát. Každá rodina má svůj recept na…
Těsto: Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Potom postupně vešleháme do sněhu polovinu cukru. Dále ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, a ty po malých…
Ušleháme společně cukr, tvaroh, vejce a tuk. Postupně zapracováváme mouku, pak celý obsah přendáme na vál a těsto pěkně vypracujeme. Těsto rozdělíme na tři díly a do…
Kynuté těsto nejlépe připravíme v domácí pekárně. Nejdříve do nádoby pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké, nakonec na povrch rozdrobíme čerstvé droždí. Pokud…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Opatrně vmícháme rozpuštěné vlažné máslo a ostatní suroviny.Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a upečeme. Na formu je…
Vše důkladně promícháme v misce, můžeme plnit košíčky a dáme do mikrovlné trouby na 3 a1/2 minuty plný výkon
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny.Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme.Do těsta nasypeme a vmícháme dle chuti ořechy nebo…
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Smícháme prosátou mouku, pudink, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vejce chvíli prošleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěný tuk, zakysanou smetanu a mléko.…
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého míchání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme…
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Potom postupně přidáme žloutky, měkký tvaroh, vlažné mléko a část prosáté mouky.Z bílků ušleháme pevný sníh, se zbylou prosátou…
Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami