Marmeláda

kedlubna Kuchař:

Domácí pekárna 14 názorů

57

Suroviny

1 kg ovoce
500 g (1 sáček) želírovacího cukru 2 v 1
lžička kyseliny citronové
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce si za pomocí vidličky trochu rozmačkáme, zejména rybíz, třešně vypeckujeme atd., vložíme do pekárny, přisypeme želirovací cukr a kyselinu a zapneme program MARMELÁDA.

  2. Za necelé dvě hodiny máme úplně bez práce čtyři skleničky marmelády.

  3. Vařicí nalijeme do skleniček, řádně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak 24 hodin.

Poznámka

u rybízové marmelády zrníčka zůstavájí, nepasíruji přes síto, nám osobně do palačinek a koláčů nevadí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeláda

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    HANI, určitě, já ted dělala i ze švestek a broskví. Akorát si ovoce oloupu a nakrájím na menší kousky.

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Ahoj kedlubničko, myslíš že bych mohla udělat marmeládu i z hrušek??

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    když tu čtu různé poměry želírovacího cukru, tak na dotaz, jaký se dá použít, myslím, že to je jedno, já kupuji ten 2 v 1 ale už jednou taky nebyl, tak jsem dala 3 v 1 a řídila jsem se pokynem v návadu na sáčku, aby seděl poměr cukru a ovoce. Ovšem, třeba do pekárny nemůžu dát více než kilo ovoce, měla bych strach, že mi marmeláda , když bude vařit, přeteče z nádoby.

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna(autor receptu)

    DOOGO to je moje výroba , decoupage (akrylky a ubrousky) :-))

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Kedlubničko, kde se dají sehnat ty krásné nálepky?:-O

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Super želírovací cukr 4+1. Vyrábí Labeta. Mělo by to být na 1kg ovoce, nebo 750 ml ovocné šťávy.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Znám, konečně něco, co nemají v Jablonci v Alberu, ale u nás ano!:-)):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dooga 4:1 neznám - vyrábí, kdo?

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Ještě nikdy jsem marmeládu nedělal. Tento recept mi přide super. Chci se zeptat na želírovací cukr. Píšeš 500g 2v1. Můžu použít místo toho 250g 4v1? :-?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-8:-8 tak to jóóó. Manžel mi 1/2 skleničky snědl jen tak lžičkou ... :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Neeee, jako že tě to praští do očí a musíš ve špajzce sáhnout hned po ní, anebo letět na trh pro jahody.:-D;-);-)
    (tedy v mém případě)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O proč myslíš ??? Asi nechápu - jako, že je to syrové nebo jedovaté ???

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Papričko - ta marmeláda vypadá skoro nebezpečně - myslím barva ...:-D:-D ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Díky DP jsem se odhodlala udělat si vlastní marmeládu. Zkouším nyní různé želírovací cukry a přísady, a pak uvidím, co bylo nejlepší. Z DP je marmeláda krásné barvy, vůně i chuti.:-p:-* + je jasný ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: marmeláda výroba domácí marmelády rybízová marmeláda z pekárny vyroba marmelady rybízová marmeláda z domácí pekárny výroba rybízové marmelády jak udělat marmeládu vyroba domaciho džemu rybízová marmeláda v domácí pekárně výroba domácí marmelády bez cukru domácí výroba marmelády rybízová marmeláda v pekárně domácí výroba džemů výroba marmelády recepty želírovací cukr 4:1 marmeláda z domácí pekárny marmeláda z třešní marmeláda v domácí pekárně výroba marmelády v domácí pekárně výroba džemu

Zapomněl/a jsem heslo