Pečená červená řepa
Recept ještě nebyl hodnocenSladká, šťavnatá a plná přírodní chuti – pečená červená řepa je ideální doplněk k vašemu hlavnímu jídlu. Každý kousek nabízí šťavnatost a jemnou křehkost, ať už ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladká, šťavnatá a plná přírodní chuti – pečená červená řepa je ideální doplněk k vašemu hlavnímu jídlu. Každý kousek nabízí šťavnatost a jemnou křehkost, ať už ji…
Vyzkoušejte oblíbené jídlo z cukety, které nikdy nezklame. Cuketu, cibuli, česnek, sýr a uzeninu stačí smíchat a pak zapékat v pekáčku. Hotový cukeťák je výborný teplý i…
Vepřová jehla se slaninou a cibulí je snadný pokrm, který zachutná všem milovníkům masa. Kousky krkovice se obalí plátky slaniny, proloží cibulí a napíchnou na jehlu.…
Připravte si jednoduchou rybičkovou pomazánku ze sardinek, která přijde k chuti jako rychlá večeře či svačina. Jemná pomazánka s vajíčky je navíc bohatá na bílkoviny a…
Klasikou slovenské kuchyně jsou brynzové halušky. Jemné bramborové těsto perfektně doplní aromatický ovčí sýr brynza a dokřupava usmažená slanina s cibulkou. Vychutnejte…
Domácí vepřovou konzervu se hodí mít vždy po ruce. Šťavnaté maso ve vlastní šťávě, okořeněné solí, pepřem a celým kmínem, má v kuchyni široké využití. Připravit z něj…
Receptů na kulajdu najdeme spoustu, ale jen jedna chutná tak, jak si ji pamatujeme z dětství. Tato je přesně taková. Jemná, voňavá po houbách a kopru, s trochou smetany,…
Věděli jste, že klasickou bramboračku s houbami lze vylepšit přidáním batátů? Batáty obsahují velké množství vitamínu A a C, dodají tělu více energie a proto jsou vhodné…
Kousky masa, cibule a barevné zeleniny se pečou společně v jednom pekáči, takže se chutě krásně propojí. Jednoduché jídlo bez zbytečné práce – stačí nakrájet, vložit do…
Nic vás nezahřeje v podzimních sychravých dnech tak jako poctivá polévka. Například fazolová polévka, vylepšená houbami a párky, může být jednou z nich. Podávat ji…
Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…
Šťavnaté závitky z vepřové krkovice v sobě ukrývají směs z kysaného zelí a slaniny. Jsou lehce okořeněné, potřené kremžskou hořčicí a upečené doměkka ve výpeku s cibulí…
Pokud hledáte inspiraci na snadný oběd z vepřového masa, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Lehce pikantní vepřové nudličky se zeleninou jsou vděčným pokrmem.…
Špekáčky pečené v černém pivu se zeleninou vás dostanou. Pivo dodá jemnou nasládlost, zelenina šťavnatost a všechno se krásně propojí do hutné, voňavé omáčky. Jednoduché…
Dokonalý oběd či večeře z jednoho pekáčku, to je vepřová plec pečená na zelenině. Na talíři ji skvěle doplní rýže či knedlík. A s hlávkovým salátem utvoří plnohodnotný…
Plněná roláda z mletého bůčku je skvělá právě upečená i po studenu. Mleté maso se sýrem stačí rozetřít na plát alobalu, naplnit vejci, kapií a jemným salámem a zarolovat…
Těstoviny mac&cheese, oblíbené v Americe připravíte snadno i doma. Základem je dobře vyzrálý cheddar a dokonale krémový bešamel. Na výběru surovin si dejte opravdu…
Kebab je oblíbená orientální specialita z masa a koření. Tento recept přináší příjemnou inovaci. Díky jednoduchému triku s pečicím papírem vytvoříte tenké masové placky,…
Patříte k milovníkům pikantních pomazánek ze zrajících sýrů? Pak vám jistě přijde vhod tato delikatesní pomazánka, která je určena pro opravdové gurmány. Specifická vůně…
Kroužky cibule, obalené v pivním těstíčku a kukuřičné mouce, snadno a rychle upečeme v troubě do zlatova. Podáváme je s majonézovým dipem, ochuceným kapary a sušenými…
Svěží tvarohová pomazánka s vejci a pažitkou je doslova nadupaná bílkovinami. Pomazánka je perfektní na snídani nebo svačinu. Nejlépe si ji vychutnáte namazanou na…
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice, necháme je rozpustit. Pak nalijeme 2 litry vody, v kterém jsme si nechali rozpustit kostky bujonu,…
Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme vejce a ovesné vločky.Sůl, mletý pepř a nakrájenou petrželku. Vše…