Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

vybusna Kuchařka:

2 porcie Drůbeží maso 9 názorů

511

Suroviny

350 g kuřecí prsa
1 cibule
1 sklenice leča
(ja leco nemam takze pouzivam)
naložená rajčata pokrajane na kusky
1 velka čerstvá paprika nebo dve male
1 hrnek rýže cca 130 g
olej na vytretie dna pekacika
sůl
mletá sladká paprika
čerstvý mletý pepř
1 lžíce kari koření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie maso namarinujem v oleji a koreninach do druheho dna.

  2. Do hlbokeho pekacika vlejem olej aby bolo zakryte dno, nakrajam na kocky cibulu, tak aby bolo tiez zakryte dno.

  3. Na cibulu pokladiem namarinovane maso a na maso zas vlejem po celej ploche leco.

  4. Preplachnutu ryzu si odmeriam v salke, zasypem zeleninu a zalejem cca 1 a pol nasobnym mnozstvom vody oproti ryzi.

  5. Do vody pridam bohate kari( ja davam polievkovu lyzicu), sol, papriku, korenie...podla vlastnej chuti.

  6. Zakryjem alobalom a peciem v rure cca 3/4 hodinu pri strednej teplote do momentu kym sa neuvari ryza

Poznámka

Treba si uvedomit, ze ryza zdvojnasobi objem a voda s lecom zacne dost bublat....tak pekac nemoze byt plny az po okraj... max do 3/4.

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1862

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

  • maris maris

    vybusna: Já vím - začátky jsou vždycky těžký,:-)) ale Ty jsi byla vyloženě skrytý talent, Tvé fotky jsou dnes jak od profesionála;-):-):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    maris:no mariska...keby to na Teba vykuklo s povodnou fotkou, tak by si rozhodne recept minula bez povsimnutia.....bola prestrasna, tak som to prefotila nanovo. btw, tento recept mame u nas velmi radi a varievam ho uplne pravidelne....vdaka za povsimnutie;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    vybusna: nějak mi to v roce 2008 uniklo:-D, vykouklo to na mě dnes z náhodných a zaujal mě nejen recept, ale i nádherná fotka;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bagina Bagina

    Dělám to z kuřecích prsou, ale nejdříve je opeču na pánvi máme to tak rádi.

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    no... vyzera to dobre A CI TO bude aj tak chutit no prekvapime sa :-p;-):-O:-8:-*:-D:-)):-!:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Mile damy je len na Vas aku variantu vyskusate, ja som vyskusala obojaky sposob a ryza mi chutila uplne rovnako v oboch pripadoch. varim toto jedlo 25 rokov a verte, ze som presla pri nom viacerymi experimentami a skoncili sme podla nasej chute pri tomto sposobe.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ono aj tá ryža je lepšia, keď je pod mäsom. Súhlasím s Evangelinou.:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    presne ako pises, maso je pod ryzou neopecene a preto som zvolila aj variantu kuracich reznov pretoze tie kridla su len ako keby udusene a mojej dcere to vadi....nam nie, takze si davame tie kuracie kridla.

    Odpovědět

  • Evangelina Evangelina

    Stejně připravujeme kotlety a je to vynikající. Jen bych dala rýži pod maso. Za prvé, aby se dobře uvařila, a za druhé, aby se maso opeklo.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: levné recepty na oběd levne recepty na obědy levný oběd oběd levné obědy recepty recepty na oběd recept na obed levné obědy rychlý oběd s rýží levny obed recept obed s ryzi rychlí oběd recepty na obědy snadný oběd recepty oběd obědy recepty recepty na levný oběd recept na levný oběd recepty obedy rychlé recepty na oběd

Zapomněl/a jsem heslo