Fazole s přelivem po Moldavsku
Recept ještě nebyl hodnocenFazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno. Namočíme je přes noc do vody.Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno. Namočíme je přes noc do vody.Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Na rozehřáté máslo vložíme do hrnce na tenká kolečka pokrájené šalotky a jak zesklovatí, přidáme maso pokrájené na větší kousky (špalíky), anglickou slaninu pokrájenou…
polévka: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme olej, máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a cca 5 minut restujeme. Zalijeme vývarem, aby byla…
Na oleji orestujeme nasekanou salotku, přidáme neproplachnutou ryzi, orestujeme spolu se salotkou, zalijeme vinem, prikryjeme poklickou a nechame pomalejsim plamenem…
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme za občasného…
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z něj pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso pokrájíme na menší…
Vopred umyjeme kurča. Do misky dame peržlenovú vňať a vňať koriandra nakrajanu na drobno. Tajomstvo našej chute bude nastrúhana cibuľka. Nastúhame ju strúhatkom, aby…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Tvrdý sýr (parmazán, gran padano) nastrouháme na jemno.Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Musí jenom…
Houbové knedlíky s droždím: Houby připravíme podobně jako na míchanici. Do kastrůlku dáme kousek másla a větší množství nakrájených hub. Osolíme, okmínujeme, opepříme…
V polévkovém hrnci na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ní podusíme očištěné a pokrájené houby (třeba i žampiony, hlívu apod.), kmín i pepř. Zalijeme vývarem,…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Z umytých kapustiček odřízneme košťálky a sloupneme povadlejší a poškozené lístky. Vybereme 12 malých růžiček a ty odložíme bokem na později. Větší růžičky podélně…
Panenku důkladně očistíme, zbavíme všech stříbřitě lesklých blan, které by dělaly maso tvrdé. Pokud máme maso na jednom konci zúžené, podložíme tuto část pod maso, aby…
Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne…
Kuřecí maso mírně osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme pánev a přidáme máslo, buď přepuštěné nebo se lžičkou oleje a maso opečeme z obou stran. Poté přidáme…
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
Do kastrolku dáme rozpustit máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Přilijeme vodu, přidáme Masox, vegetu, mletý pepř,…
Do kastrolku dáme rozpustit máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme do zhoustnutí. Přilijeme vodu, přidáme Masox, vegetu, mletý pepř,…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Maso i zeleninu očistíme a nakrájíme maso na kousky velikosti soust, cibuli na měsíčky, papriky a cuketu na nudličky, česnek i zázvor nasekáme nahrubo, papričku najemno…
Cuketu i se slupkou důkladně umyjeme a nakrájíme na kolečka o síle 5 mm. Rozložíme na velký talíř nebo podnos, osolíme a necháme 15 minut vypotit.Mezitím očistíme a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny
10 zásad, které by se malí kuchtíci měli naučit: pomozte jim nálepkami na dózy a slušivou zástěrkou
Tipy a triky do kuchyně: Pořiďte si šikovné pomocníky a ochutnejte novinky