Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Dezert plný bílkovin! Tento pečený tvarohový dezert vonící vanilkou ocení nejen vyznavači zdravého životního stylu. Můžete jej navíc doplnit o jakékoliv ovoce, které vás…
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Oblíbená rychlovka, kde stačí jen všechno v míse zamíchat dohromady. Jako náplň je zde použit tvaroh. Nejen, že je tvaroh velmi zdravý, ale protože ho pomaleji trávíme,…
Ochutnejte tento výborný koláč, který je díky jogurtu v těstě opravdu vláčný. Na vrstvu těsta nanesete tvarohovou náplň s pudinkovým práškem a jablky a na závěr vše…
Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Pomocí tohoto receptu připravíte kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Jednoduše a poměrně rychle připravený vrstvený koláč z drobenky, hustého pudinku, pokladený voňavými čerstvými jahodami. Snadnou přípravu této dobroty zvládne i naprostý…
Znáte štafetky? Jedná se o ořechové obdélníčky s kávovým krémem, máčené v čokoládě. Jsou sice retro, ale nikdy neomrzí. Zkuste jim dát nový kabátek a upečte je v podobě…
Pokud zbožňujete retro buchty jako my, jistě si pamatujete na vitacitové řezy. Tento recept je velmi podobný, jen želé nahoře je z pomerančové limonády Fanta. Jemné…
Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Upéct nádhernou a nedusivou bábovku může být pro někoho oříšek. S naším receptem se to zaručeně povede každému. Do těsta je přidaná zakysaná smetana, která dodá…
Hrnkový koláč v kulaté formě. Chutná po svěžím tvarohu, šťavnatých jablkách a nabízí se k nedělnímu pečení. Bez složitého vážení, jenom odměříme, smícháme, pečeme a…
Měkký šťavnatý dort se dvěma různými náplněmi. Hrníčkové recepty jsou velmi oblíbené a kypřící prášek je zárukou, že se vždy povedou. Dort je možné ozdobit podle vlastní…
Jakým moučníkem překvapit návštěvu? Můžeme se nechat inspirovat receptem našich babiček a připravit neodolatelné křehké rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje…
Výborný, jednoduchý recept na letní osvěžující řezy. Nadýchané těsto potřené jogurtovým krémem, pokladené ovocem a zalité pudinkovým přelivem. Zde je použito kiwi, velmi…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava…
Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé. Tyto řezy jsou jako stvořené pro víkendovou snídani. Připomínají chuť dětství, kdy je s láskou…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…