Janiny věnečky
Recept ještě nebyl hodnocenVěnečky z odpalovaného těsta jsou nesmrtelná klasika, která už desítky let láká v cukrárnách. Pokud si chcete tento zákusek připravit sami doma, pusťte se do toho s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Věnečky z odpalovaného těsta jsou nesmrtelná klasika, která už desítky let láká v cukrárnách. Pokud si chcete tento zákusek připravit sami doma, pusťte se do toho s…
Užijte si dokonalou kombinaci křehkých piškotů namočených v lahodné kávě, které se spojí s krémovou jemností pudinkové náplně a pikantností džemu. Tato delikátní skladba…
Pokud chcete upéct moučník s rebarborou nebo jiným sezónním ovocem, vyzkoušejte tento osvěžující, voňavý, linecký koláč. Kombinaci tenkého těsta, jemné a sladké…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme. Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Ozdobené muffinky - cupcakes - jsou poslední dobou velmi oblíbené. Malý jednoporcový dortík krásně nazdobený udělá radost všem. Čokoládové cupcakes nejsou složité, po…
Jednoduše připravitelný recept v sobě ukrývá zároveň křehkost listového těsta, šťavnatost jablek a jemnost pudingové náplně. Na dezertním talířku bude vypadat luxusně a…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Pro dokončení dobrého dortu potřebujete dobře upečený korpus a chutný krém. Ten z pudinku není složité připravit. Lehkost při přípravě i chutnat při konzumaci ho…
Máte chuť na sladkou dobrotu ke kávě, ale netroufáte si na listové těsto? Koupíme-li ho hotové, zvládne pak přípravu tohoto moučníku úplně každý. Hotové polštářky jsou…
Když se nám nechce moučník péct, je tady možnost si udělat dobrotu nepečenou. A zde máme na výběr z mnoha možností, zda jako spojovací prvek použít pudink nebo zakysanou…
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná, voňavá po kakau a prolitá tvarohovou náplní, přesně jako od maminky. Znát ji můžete…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Připravte si chutný koláč, který je vláčný díky použití strouhané mrkve. Tvarohová voňavá a sladká náplň pod čepičkou nadrobeného do křupava zapečeného těsta ještě…
Připravte si chutný koláč, který je vláčný díky použití strouhané mrkve. Tvarohová voňavá a sladká náplň pod čepičkou nadrobeného do křupava zapečeného těsta ještě…
Pokud chcete upéct dezert ke kávě nebo pro návštěvu, vyzkoušejte tuto roládu. Připravíte ji z piškotového těsta a potřete krémem z vanilkového pudinku a máslové…
Těsto: vše zamíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, upéct.Do horkého uvařeného pudinku vložíme nakrájené máslo a vmícháme ho dovnitř. Na upečený korpus vylijeme…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 175-180 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků…
Dáte si dezert jako hlavní chod? Připravte si nadýchané buchtičky s jemným pudinkovým krémem podle našeho receptu. Jednoduchou klasiku zvládne hravě i začátečník a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Sladké borůvky: Jak dlouho je skladovat, jak je správně mrazit a co s nimi v kuchyni
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá
Nejlepší hranolky nejsou jen z brambor: Zkuste třeba mrkvové, lilkové nebo z červené řepy!