Podmáslové koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké a vláčné podmáslové koláčky naplníme klasickou, oblíbenou tvarohovou náplní a posypeme máslovou drobenkou. Díky podmáslí, přidanému do těsta, jsou koláčky výborné…
Vajíčko šleháme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny a ušleháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme kakao a lžičku instantní kávy. Světlé těsto…
Krásná, barevná a jako Himaláje vlnitá buchta s tvarohovou náplní, která sladce provoní celý dům, je ten pravý nedělní moučník ke kávičce s rodinou i přáteli. Je…
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Moučník, který dělávaly naše maminky, nás ve vzpomínkách přenese do dětství. Bohatá, šťavnatá, jablečná náplň s pudinkem, mezi dvěma křehkými pláty těsta, krásně vonící…
Koláč z křehkého lineckého těsta s tvarohovou nádivkou, vonící vanilkou a citronem, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Doslova ideální moučník pro…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Ochutnejte tento výborný koláč, který je díky jogurtu v těstě opravdu vláčný. Na vrstvu těsta nanesete tvarohovou náplň s pudinkovým práškem a jablky a na závěr vše…
Odpalované těsto patří mezi klasiku v českých cukrárnách. Spolu s vanilkovým krémem a šlehačkou tvoří neodolatelnou kombinaci! Z této dávky připravíme 21 věnečků, které…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Tvarohové moučníky patří vůbec k těm nejoblíbenějším v české kuchyni. Tyhle řezy překvapí svou vláčností a ovocnou příchutí. Pusťte se směle do pečení, ať můžete co…
Nebe na plechu, přesně tak by se dala popsat tato propadlá buchta. Nejen, že nádherně vypadá, ale ještě lépe chutná. Dvoubarevný kyprý korpus je plný vanilkového pudinku…
Závin z kynutého těsta dá sice trochu více práce a potřebuje svůj čas na přípravu, ale výsledek stojí za to. Tak vláčný a tak jemný, často ani nestihne vychladnout a už…
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do…
Dezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení…
Užijte si dokonalou kombinaci křehkých piškotů namočených v lahodné kávě, které se spojí s krémovou jemností pudinkové náplně a pikantností džemu. Tato delikátní skladba…
Věnečky z odpalovaného těsta jsou klasikou českých cukráren, která vás vrátí do dětských let. Jejich příprava není náročná, ale je potřeba dodržet základní postup.…
Velmi oblíbený moučník zejména u dětí, to jsou tvarohové řezy. Jednoduché kakaové těsto se nalije na plech a chybět nesmí ani tvarohová náplň, která dodá vláčnost a…
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat,…
Štrůdl nemusí být pouze jablečný. I když s jablíčky má své kouzlo, tak zkuste pro jednou jinou variantu. Tvarohová náplň je lahodná, děti i dospělí ji mají v oblibě.…
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně,…
Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…