Mléčná rýže, sladká
Recept ještě nebyl hodnocenPřemýšlíte jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,40 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přemýšlíte jakou skvělou snídaní překvapíte své blízké? Domácí mléčná rýže je skvělá volba. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i…
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Dýňové rizoto je krémový a voňavý pokrm, který přináší dokonalé spojení sladké dýně a jemně ochucené rýže. Toto podzimní jídlo plné barev a chutí je skvělou volbou, kdy…
Do domácí pekárny dáme všechny suroviny, zadáme program na marmeládu a více se nestaráme. Můj program na džem trvá 1hod. a 17 min. a rýžová kaše je výborná, navíc bez…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem,…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Nejlépe je použít titan. hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Čtvrtky rozřízneme v…
Rýžový nákyp je báječný jak s jablky, tak i broskvemi nebo jiným oblíbeným ovocem. Zvládne ho upéct i remoska, což jistě ocení chataři a chalupáři. Množství surovin v…
Krémové rizoto se může stát základem pro vskutku lahodný pokrm. V tomto případě jej totiž doplníme na másle dušenou hlívou s cibulkou a kořením. Příprava rizota je…
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na…
Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Jemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a…
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou…
Dýňové placičky s mrkví, jarní cibulkou a rýží se skvěle hodí jako rychlý oběd či večeře. Bude se perfektně hodit i jako pokrm do krabičky, na výlet či do práce.…
Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz