 
	
	
Řecká špenátová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme tři stroužky česneku, mražený listový špenát, kulatozrnou rýži a plechovku krájených rajčat. Necháme probublat a nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
	
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme tři stroužky česneku, mražený listový špenát, kulatozrnou rýži a plechovku krájených rajčat. Necháme probublat a nakonec…
	
			 
	
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za…
	
			 
	
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod). Poté rýži scedíme. Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není…
	
			 
	
Rýži jen lehce opláchneme, abychom ji zbavili případných nečistot, ale zachovali část škrobu, který má na svém povrchu. Poté ji zalijeme mlékem a pod pokličkou vaříme na…
	
			 
	
Rýži propereme.Zalijeme ji vodou, cca 2 cm nad hladinu rýže a vaříme v nepřilnavém hrnci na středním stupni do měkka.Jakmile je rýže měkká a voda se zcela vstřebala,…
	
			 
	
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
	
			 
	
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži…
	
			 
	
V pánvičce rozehřejeme jednu lžíci másla, vložíme očištěné lišky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, mírně během dušení podlijeme vývaremV hlubší pánvi…
	
			 
	
Opláchnuté meruňky namočíme na hodinu do pomerančové štávy a rumu.Uvaříme rýži podle návodu na obale.Ovoce ve štávě rozmixujeme a přidáme k uvařené rýži, dochutíme…
	
			 
	
Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky, rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů.Z bílků…
	
			 
	
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půlkolečka - záleží na velikosti chřestu). Rýži i nakrájený…
	
			 
	
Rýži zalijte mlékem, přidejte lžíci moučkového cukru a špetku soli a uvařte - dokud se mléko do rýže nevsaje a nevytvoří kaši. Do ještě teplé vmíchejte kakao a odložte…
	
			 
	
Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…
	
			 
	
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
	
			 
	
Rýži uvaříme v mléce, pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Do hotové rýže přidáme cukr, smetanu, rozmačkané jahody a promícháme.Naplníme…
	
			 
	
Recept, který dokáže posunout "obyčejnou" mléčnou rýži až na práh kulinářských soutěží. Hebká rýže a na ní ovoce ve sladké šťávě citrusů. Buďte si jistí, že stolovníky…
	
			 
	
Krémovému bezmasému rizotu s cuketou a medvědím česnekem, na talíři hojně posypanému strouhaným čedarem, odolá opravdu málokdo. Tento pokrm plný chuti se perfektně hodí…
	
			 
	
Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…
	
			 
	
Pro jemně krémové rizoto je důležité zvolit správný druh rýže. Použijte rýži pod názvem kulatozrnná nebo arborio a úspěch máte téměř zaručen. Stačí již jen pozvolna…
	
			 
	
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
	
			 
	
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…
	
			 
	
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
	
			 
		
	
			 
		
	
			