Rizoto z jednoho hrnce

Tom Beyk Kuchař:

Doba přípravy: 60 min 6 porcí Drůbeží maso 9 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

2 ks kuřecí čtvrtky (700 g)
500 g kulatozrnné rýže nebo 4 ks vysypaných varných sáčků
3 ks menších jarních cibulek i s natí
1 stroužek česneku
2 kostky zeleninového bujonu nebo slepičího bujonu
250 g mražené zeleniny (mrkev + kukuřice + hrášek)
250 g mražené smaženice bez vajec nebo pánev usmažených čerstvých hub na másle
1/2 ČL bílého pepře
1/2 ČL Čubrici
1-2 ČL kari
strouhaný sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe je použít titanový hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku.

  2. Čtvrtky rozřízneme v kloubu na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme vřící vodou - trošku nad úroveň masa. Přidáme bujony, pepř, nožem rozmáčknutý česnek a pozvolna vaříme do změknutí(30 minut).

  3. Vyjmeme měkké maso na prkénko a necháme stydnout. Hořák (plotýnku) nevypínáme a do vývaru vsypeme rýži, kari, čubricu a na tenké kolečka pokrájené cibulky. Po uvedení znovu do varu vaříme 10-12 minut a odhrnutím rýže zkontrolujeme hladinu vývaru (rychle se vsakuje). Pokud je vsáknutý, přilijeme 2dl(sklenku) vody a vaříme ještě 5 minut.

  4. Poté přidáme zeleninu a rozmrazené houby. Promícháme a po 10 minutách by měla být rýže měkká. Přidáme jen obrané a na menší kousky nakrájené maso, opatrně promícháme (nejlépe teflonovou větší lžící), aby se maso nerozpadlo na kaši a prohřejeme. Rizoto je dostatečně mastné i slané.

Poznámka

Malá obměna: můžeme začít tak, že zpěníme na 2PL másla střední cibuli, na tom osmahneme z obou stran porce masa, zalijeme vřící vodou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto z jednoho hrnce

  • janatka janatka

    Také dělám takové rizoto,vše do jednoho hrnce jen občas promíchnu a je to hotovo.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Krásná fotka výtečného rizota:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Pěkné rizoto, musím někdy udělat:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc hezké rizotko:-):-K:yes: akorát bych tu 2. fotku dala jako hlavní;-):-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Vše v jednom hrnci mám ráda:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Tome vítej:-K:-K:-Krizoto mám moc ráda;-)a to tvoje vypadá také dobře:yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(autor receptu)

    Bibinka:
    Díky za přivítání a bod.

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Bibinka Bibinka

    Tome, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady s náma líbilo.
    S rizotem nikoho neurazíš, i když je jich tu dost, vždycky se najde nějaká odlišnost. Dávám ti na uvítanou 1.bod:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo