

Rizoto z jednoho hrnce
Suroviny 6 porcí
- 2 ks kuřecí čtvrtky (700 g)
- 500 g kulatozrnné rýže nebo 4 ks vysypaných varných sáčků
- 3 ks menších jarních cibulek i s natí
- 1 stroužek česneku
- 2 kostky zeleninového bujonu nebo slepičího bujonu
- 250 g mražené zeleniny (mrkev + kukuřice + hrášek)
- 250 g mražené smaženice bez vajec nebo pánev usmažených čerstvých hub na másle
- 1/2 ČL bílého pepře
- 1/2 ČL Čubrici
- 1-2 ČL kari
- strouhaný sýr na posypání
Postup přípravy receptu
Nejlépe je použít titanový hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku.
Čtvrtky rozřízneme v kloubu na poloviny, vložíme do hrnce a zalijeme vřící vodou - trošku nad úroveň masa. Přidáme bujony, pepř, nožem rozmáčknutý česnek a pozvolna vaříme do změknutí(30 minut).
Vyjmeme měkké maso na prkénko a necháme stydnout. Hořák (plotýnku) nevypínáme a do vývaru vsypeme rýži, kari, čubricu a na tenké kolečka pokrájené cibulky. Po uvedení znovu do varu vaříme 10-12 minut a odhrnutím rýže zkontrolujeme hladinu vývaru (rychle se vsakuje). Pokud je vsáknutý, přilijeme 2dl(sklenku) vody a vaříme ještě 5 minut.
Poté přidáme zeleninu a rozmrazené houby. Promícháme a po 10 minutách by měla být rýže měkká. Přidáme jen obrané a na menší kousky nakrájené maso, opatrně promícháme (nejlépe teflonovou větší lžící), aby se maso nerozpadlo na kaši a prohřejeme. Rizoto je dostatečně mastné i slané.
Poznámka od kuchařky
Malá obměna: můžeme začít tak, že zpěníme na 2PL másla střední cibuli, na tom osmahneme z obou stran porce masa, zalijeme vřící vodou...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto z jednoho hrnce
-
Také dělám takové rizoto,vše do jednoho hrnce jen občas promíchnu a je to hotovo.
-
Krásná fotka výtečného rizota
-
Pěkné rizoto, musím někdy udělat
-
moc hezké rizotko
akorát bych tu 2. fotku dala jako hlavní
-
Vše v jednom hrnci mám ráda
-
Tome vítej
rizoto mám moc ráda
a to tvoje vypadá také dobře
-
Bibinka:
Díky za přivítání a bod. -
-
Tome, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady s náma líbilo.
S rizotem nikoho neurazíš, i když je jich tu dost, vždycky se najde nějaká odlišnost. Dávám ti na uvítanou 1.bod