Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Houby 9 názorů

Suroviny

1 hrnek kulatozrnné rýže
4 lžíce másla
2 hrnky kachního vývaru (nebo jiného drůbežího)
200 g čerstvé hlívy
1 středně velká cibule nasekaná najemno
100 ml smetany ke šlehání
hrst nasekané petrželky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušeného česneku
sůl
bílý pepř
parmazán
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dvě lžíce másla rozehřejeme, minutku v něm obalíme rýži, přidáme vývar a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijeme.

  2. Cibulku osmahneme na zbylých dvou lžících másla, přidáme očištěnou a naseknou hlívu spolu s pepřem, kmínem a sušeným česnekem. Po pěti minutách podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme do změknutí hub.

  3. Pak přilijeme smetanu, krátce zredukujeme a přidáme k rýži.

  4. Houbovou směs vmícháme do hotové rýže a přisypeme petrželovou nať.

  5. Na talíři posypeme parmazánem a dozdobíme petrželkou.

Poznámka

Hlívu můžeme nahradit jinými houbami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 90 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou

Tématické fráze: rizoto s hlivou ustricnou rizoto s hlívou rizoto s hlívou ústřičnou a hrášek smetanovo houbové rizoto houbové rizoto z hlívy rizoto z hlívy ústřičné italské rizoto s hlívou rizoto s houbami a česnekem rizoto z hlívy rizoto hlíva smetanově houbové rizoto hlivove rizoto italské rizoto s hlívou ústřičnou hlíva ústřičná recepty rizoto hlíva ústřičná recepty na smetaně smetanové rizoto s houbami houbove rizoto se smetanou ryze s hlívou ústřičnou krémové rizoto hlíva ústřičná recept

Zapomněl/a jsem heslo