Kološvarské zelí po mém

amarcha Kuchařka: amarcha

Doba přípravy: cca 1-1,5 hod 4-8 porcí Mleté maso 3 názory

Suroviny

500 g mletého masa mix (já měla kombinaci vepřové + hovězí)
150-200 g anglické slaniny (nebo jiné)
1 velká sklenice kysaného zelí
sůl
mletý černý pepř
sladká paprika
1 kelímek zakysané smetany
500 g kulatozrnné rýže
olej
velká cibule
2-3 stroužky česneku
tymián
bazalka
mletý cukr
500 ml protlak rajčatový
tvrdý sýr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme do misky. Obojí orestujeme na trošce oleje.

  2. Přidáme mleté maso, které okořeníme tymiánem, bazalkou, pepřem, solí a necháme ho orestovat.

  3. Až už maso není nikde růžové, posypeme paprikou, promícháme a zalijeme protlakem. Necháme pár minut provařit a dochutíme solí a cukrem.

  4. Mezitím v hrnci na trošce oleje orestujeme slaninu nakrájenou na drobné kostky.

  5. Přidáme k ní kysané zelí zbavené vody a dusíme do poloměkka. Při konci přidáme zakysanou smetanu.

  6. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.

  7. Poté si vezmeme velký pekáč nebo zapékací mísu a všechny suroviny v ní smícháme.

  8. Pečeme na 220 °C asi 30-45 minut. Při pečení zakryjeme víkem nebo alobalem, před dopečením ho sundáme a posypeme nastrouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 607 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kološvarské zelí po mém

  • Jarda z Bohů Jarda z Bohů(neregistrovaný)

    Tak vážení, kološvárské zelí jsem v šedesátých letech vozil jako plechovou konzervu na čundry.
    Bylo to vydatné jídlo zhruba za 4,50,- . Akorát v té době tam nebyla rýže.

    Odpovědět

  • newparanet newparanet(neregistrovaný)

    Pravda, každý trochu odlišně. Já vrstvím do vymazané zapékací misky dušenou rýži, směs vepřové a uzené výpečky a kysané zelí. To samé ještě jednou a zalít šlehačkou a péct asi hodinu. Bez kečupu. :yes::yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: Koložvárské zelí mám moc ráda, recept používám trošku jiný ale vidím že i tohle bude moc dobré, zkusím příště s tím rajským protlakem který jsem dosud nedávala.

    Odpovědět

Tématické fráze: kološvárské zelí s rýží kološvárské zelí s bramborem kolosvarske zeli kolosvarske zeli recept recept na kološvarské zelí kološvárské zelí s bramborem a s mletým masem kolosvarske zeli po mem recepty ze zelí kološvárské zelí videorecept kološvarské plněné zelím kološvárské zelí s mletým masem recepty kološvárské zelí kološvárský hrnec kološvárské zelí s hovezim masem kološvárské zelí podle po top recepty kološvarské zelí kološvárské zelí - recept kolosvaske videorecept na kovošvarské zelí koložvárské zelí s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo