Ředkvičkové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenNa jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Maso nakrájíme na kousky a dusíme s paprikou, solí a částí vývaru asi 10 minut.K masu přidáme rýži a podlijeme zbytkem vývaru.Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě, až…
Rýži si propláchneme v sítu a mezitím v hrnci rozpustíme tuk. Pak tam rýži vhodíme a chvilku ji restujeme. Okořeníme od oka a osolíme. Potom se vlije voda a dusíme…
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Máte raději mléčnou rýži na studeno, anebo horkou rýžovou kaši přímo z plotny? V zimě upřednostním horkou rýžovou kaši a v létě chlazenou mléčnou rýži ve skleničce. V…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Nejlépe je použít titan. hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Čtvrtky rozřízneme v…
Rýži uvaříme v mléce, pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Do hotové rýže přidáme cukr, smetanu, rozmačkané jahody a promícháme.Naplníme…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod). Poté rýži scedíme. Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není…
Rýži uvaříme podle návodu. Mezitím si oloupeme a očistíme chřest, nakrájíme na menší kousky (třeba kolečka/půlkolečka - záleží na velikosti chřestu). Rýži i nakrájený…
Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy,…
Osmažíme cibulku, přidáme dýni a dusíme 15-20 minut. Pak přidáme hrášek, tempeh a prohřejeme. Rozředíme zeleninovým vývarem a na závěr zahustíme kukuřičným škrobem.…
Do trouby předehřáté na 180° C dáme na plechu upéct omyté řepy zabalené do alobalu . Trvá to asi 50-60 min podle velikosti řepy. Po půlhodině pečení připravíme rizoto.Na…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Recept, který dokáže posunout "obyčejnou" mléčnou rýži až na práh kulinářských soutěží. Hebká rýže a na ní ovoce ve sladké šťávě citrusů. Buďte si jistí, že stolovníky…
Dýňové placičky s mrkví, jarní cibulkou a rýží se skvěle hodí jako rychlý oběd či večeře. Bude se perfektně hodit i jako pokrm do krabičky, na výlet či do práce.…
Rýžový nákyp, připravený naslano se šunkou a směsicí sýrů, vás rozhodně pozitivně překvapí chutí. Rýži uvařte v drůbežím vývaru doměkka, získá tak plnou chuť, kterou…
Rýži zalijte vodou dle návodu na obalu (zpravidla v poměru 2:1) a dejte vařit. V posledních pěti minutách vaření přisypejte ještě vločky, které tak dojdou s rýží…
Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma…
Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila…
Nakrájejte si cibulku (nemusí být příliš najemno). Osmahněte ji na olivovém oleji, až začne zlátnout, přisypejte k ní rýži a osmahněte ji (tak dvě tři minutky). Ztlumte…