 
	
Milánské rizoto s hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenItalské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Italské rizoto s krémovou konzistencí a parmazánem je pochoutka, kterou není nutné složitě dochucovat. Postačí, když zvolíme správný typ rýže, přidáme víno a dobrý vývar…
	
			 
	
Maso nakrájíme na kousky a dusíme s paprikou, solí a částí vývaru asi 10 minut.K masu přidáme rýži a podlijeme zbytkem vývaru.Přikryjeme poklicí a dusíme v troubě, až…
	
			 
	
Vložíme do papiňáku mléko a rýži, za občasného míchání přivedeme k varu, hrnec uzavřeme, necháme natlakovat, stáhneme plotnu na min. stupeň (na jedničku u elektriky) a…
	
			 
	
Zdravá snídaně nebo odpolední svačinka připravená z domácích surovin, to je to, čím potěšíte své blízké. Vyzkoušejte mléčnou rýži ochucenou slaným karamelem a servírovat…
	
			 
	
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
	
			 
	
Rýži zalijte vodou dle návodu na obalu (zpravidla v poměru 2:1) a dejte vařit. V posledních pěti minutách vaření přisypejte ještě vločky, které tak dojdou s rýží…
	
			 
	
Nejlépe je použít titan. hrnec, průměr 24cm nebo obdobný s nepřilnavou úpravou. Předem vyjmeme potřebné množství zeleniny a smaženici z mrazáku. Čtvrtky rozřízneme v…
	
			 
	
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
	
			 
	
Na masle orestujeme salotku, přidáme 2 promackle nasekane cesneky a rýži. Osolíme a opeprime. Zalijeme vinem a nechame zredukovat. Pridame bylinky a zalijeme vyvarem.…
	
			 
	
Osmažíme cibulku, přidáme dýni a dusíme 15-20 minut. Pak přidáme hrášek, tempeh a prohřejeme. Rozředíme zeleninovým vývarem a na závěr zahustíme kukuřičným škrobem.…
	
			 
	
Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat. …
	
			 
	
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K…
	
			 
	
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
	
			 
	
Troubu předehřejeme na 175°C. V pánvi s rukojetí rozehřejeme na středním plameni olej s máslem a orestujeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme klobásky a řapíkatý celer…
	
			 
	
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
	
			 
	
Nadrobno nakrájenou zeleninu i cibuli orestujeme na másle.Zalijeme vodou a přidáme kostku bujónu, hrst rýže, nakrájenou kapustu a když máme, můžeme přidat i květák nebo…
	
			 
	
Do trouby předehřáté na 180° C dáme na plechu upéct omyté řepy zabalené do alobalu . Trvá to asi 50-60 min podle velikosti řepy. Po půlhodině pečení připravíme rizoto.Na…
	
			 
	
Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou…
	
			 
	
Rýžový nákyp, připravený naslano se šunkou a směsicí sýrů, vás rozhodně pozitivně překvapí chutí. Rýži uvařte v drůbežím vývaru doměkka, získá tak plnou chuť, kterou…
	
			 
	
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu…
	
			 
	
Rýžový nákyp rozhodně nemusí být nudná hmota. Stačí jej jen odlehčit pořádnou porcí bílkového sněhu a ochutit pravou vanilkou. Dovnitř potom můžete přidat ovoce dle…
	
			 
	
Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na…
	
			 
	
Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma…
	
			 
	
Pokud nemáte mlékovar, doporučuju rýži (nepranou) začít vařit nejdříve ve vodě a později dolévat mléko a míchat a míchat, aby se nepřipálila. V mlékovaru jsem ji vařila…
	
			 
		
	
			 
		
	
			