Čokoládová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, olej a rozpuštěnou čokoládu. V míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva, kakao, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh…
Kokosky jsou oblíbeným vánočním pečivem. Můžeme si je dát samotné, slepit krémem, marmeládou a namočit do čokolády, pokud si pod ně upečeme kolečka z lineckého těsta.…
Výborný kávový vaječný koňak je lahodný nápoj, který spojuje jemnou chuť vajec s bohatým aroma kávy a alkoholu. Tento domácí likér je ideální volbou pro sváteční chvíle…
Jednoduše a chutně. Přesně takhle by se dal popsat tento nepečený cheesecake. V základu má sušenky s máslem a na tom leží lahodný kokosový krém ze šlehačky a…
Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a…
Kokosky jsou velmi jednoduchým, ale o to chutnějším cukrovím. Stačí vám jen dvě suroviny a během chvilky máte dokřupava upečené hromádky exotické chuti. V troubě je však…
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Zkuste si podle tohoto…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Zkuste si podle tohoto…
Upečete si jakékoli vámi osvědčené cukroví "ořechy", které pak namáčejte do čokolády a ihned obalujte v zeleném kokosu nebo mletých pistáciích. Po ztuhnutí slepte vždy…
Celá vejce ušleháme, přidáme ořechy, cukr strouhanku, mouku, prášek do pečiva. Nalejeme na pečící papír, kde máme dané dortové oplatky a upečeme. Vychladlé potřeme 2 hod…
Rozinky překrojit a namočit aspoň na hodinu do rumu. Šlehačky vyšlehat do tuha, zašlehat salko, punčové aroma podle chuti, přidat namočené rozinky i s rumem. …
Žltky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu, múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Postup opakujeme 3-krat, do jedného cesta pridáme kakao.…
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Nepostradatelnou součástí vánoční svátků je vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný a připravte si domácí, který vám zpříjemní váš den. Koňak můžete nadělit i svým…
Žloutky vyšleháme s cukrem.Přidáme rum, Salko, šlehačku a znovu šleháme.Necháme odležet v lednici alespoň 2 dny.
Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.Žloutky utřeme s herou a mletým cukrem.Z bílků uštěháme tuhý sníh.Do směsi ze žloutků přidáme mouku, prášek do pečiva, mouku a lehce…
Zpříjemněte si adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. Ořechové cukroví naplněné máslovým krémem ze zkaramelizovaného Salka namočíte do čokoládové…
Různé druhy likérů si získávají na oblibě zejména v období vánočních svátků. Zejména pak, pokud chcete obdarovat své blízké jedlým dárkem. Tento pudinkový likér je…
Domácí lahodné zmrzlině se nic nevyrovná. V letních dnech jistě oceníte zásobu skvělé vanilkové a čokoládové zmrzliny ve vašem mrazáku. S našim receptem ji zvládne hravě…