Zmrzlina ze Salka

Hella Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené 31 názorů

542
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Suroviny

1 smetana ke šlehání
1/4 Salka (slazené kondenzované mléko)
případně dortové oplatky
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme do tuha a pak pomalu přidáváme Salko, množství zvolte podle vlastní chuti, Salko je dost sladké.

  2. Nalejeme do vhodné nádobky a dáme do mrazáku.

  3. Asi po hodině hmotu lžící promícháme a pokud možno, po další hodině promícháme ještě jednou, aby se nevytvořily velké ledové krystaly.

Poznámka

Chutí se tato zmrzlina velmi podobá pravé ruské zmrzlině a proto jí můžeme servírovat v dortové oplatce nakrájené na hranolky. Zmrzlou hmotu necháme chvilinku polevit, nakrájíme nebo nadloubeme kousky na oplatku, druhou oplatku nahoru přimáčkneme a pak nakrájíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 075 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Zmrzlina ze Salka

  • Maemi Maemi

    u nás domácí zmrzlina vede a tahle není výjimkou ... děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • ELISKA ELISKA(neregistrovaný)

    je vyborná musim dělat z dvojité dávky.:-K

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

  • senky senky

    KlaraS: Klári, oplatky bys měla koupit v každém supermarketu, cukrárně nebo i v lepší samoobsluze ;-)

    Odpovědět

  • KlaraS KlaraS

    Krása. .. kde prosím Vás seženu ty oplatky? Vyzkouším ;-) :-) :-) :-) :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    senky: díky za fotku:yes: alespoň je vidět, že to někdo vyzkoušel!

    Odpovědět

  • senky senky

    U nás včera také vyzkoušeno, sice bez oplatků, ale i tak :-*:-*:yes::yes: jen bych měla malou poznámku: Z jedné dávky je žalostně málo:-!:-!:-*:-D:-D dávám bod a dovoluji si i foto:-K (smažu, pokud se nebude líbit);-)

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

    :yes::yes: ukládám a vyzkouším:-K:-K:yes: +28

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Včera vyzkoušeno, vynikající lahodná chuť a raz dva hotové. My zmrzlinoví maniaci si mlaskáme nahlas:-K:yes: Díky, právem letí bodík, dala bych klidně víc :-) příležitostně se vrhnu i do té milkové zmrzky:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • t.omis t.omis

    Výborná, hned včera jsem zkusil udělat, takže bod udělen.:yes:Jinak postup s těma oplatkama Hella přesně popisuje v poznámce, já jsem je zatím nepoužil, ale v příští várce už použiju.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tedy Hello - ta se ti povedla :yes::-D- domácí ruskou zmrzku jsem ještě nedělala a tak brzy napravím - díky

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ruskou zmrzlinu si dodnes kupuji, takže tohle se mi moc líbí:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Je to moc hezké, prima, rychlé, ale napiš, jak se ptá Radek, kdy tam dáváš tu oplatku ?:-K

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Kalorická bombička, ale salko miluju, takže jdu do toho :-D

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo