Domácí bonboniéra

cathleen Kuchařka: cathleen

Cukroví , Nepečené 154 názorů

Suroviny

100 g mléčné čokolády
100 g čokolády hořké (třeba na vaření)
30 g ztuženého tuku
Salko
Recept si zatím oblíbilo 106 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salko vaříme 2-2,5 hod. ve vodě a pak ho necháme vychladnout.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty.

  3. Vezmeme užší štětec (buď nový plochý na malování, nebo úzký na mašlování) a dva - třikrát vymažeme čokoládou silikonovou nebo kovovou formu na bonbóny. Než vymázneme znovu, necháme čokoládu zatuhnout.

  4. Okrojíme přečnívající okraje bonbonových "skořápek" a do každé dáme lžičkou trochu zkaramelizovaného Salka (1,5 - 2 hodiny vařeného v obalu - plechovce, ve vodě).

  5. Čokoládu znovu rozpusíme do tekuta a lžičkou na každý bonbon nalijeme "víčko" = dno, spodek budoucího bonbonu.

  6. Necháme v chladu dobře ztuhnout a vyklopíme (vymáčkneme).

  7. Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Poznámka

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 483 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bonboniéra

  • Joskob Joskob

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    octavie1: Nemužeš tento tvuj recept na Salko dát jako samostatný recept, ať si uložíme! Já myslím,že když rozepíšeš postup a suroviny moc kuchařek,kterým právé došlo Salko a nebo jako ty se jim ho nechce dlouho vařit hodně pomuže. Já budu první ,která zkusí ! To koupené někdy nespotřebuju celé a jenom straší v lednici polovina konzervy ! :-D:-p

    Odpovědět

  • Azaria Azaria

    úžasné :-O :-p už vím, co dostane přítel k narozeninám :-D (tedy pokud se mi povedou :-D)

    Odpovědět

  • octavie1 octavie1

    Ahoj taky dělám domácí bonbonky. Fotečky jsou krásné. Až je budu zase dělat tak taky nějakou přidám. Plním je nutelou rozmíchanou s rumem, aby byla tekutější. A karamelem , ale nevařím salko. Dám zkaramelizovat cukr a když se rozpustí přimíchávám smetanu. Přijde mi to úspornější než hodinu vařit konzervu. :-)

    Odpovědět

  • pavlinka a maminka pavlinka a maminka (neregistrovaný)

    ahoj je to moc pěkný recept ale musím ještě sehnat ty formičky a můžu si to udělat jako bonbonieru pro návštěvu. dík za recept.:-))

    Odpovědět

  • Ajenka123 Ajenka123(neregistrovaný)

    Cathleen: No taky doufám že budou dobré :-D Stačilo by mi kdyby vydržely aspon do nového roku když je udělám dnes :-) tak děkuji moc za radu a rychlou odpoved :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ajenka123: :-O týýýjo, tak takovou bonboškou bych chtěla být obdarovaná!:-p
    Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.;-) (relativně dlouho)

    Odpovědět

  • Ajenka123 Ajenka123(neregistrovaný)

    Caathleen: Děkuji za tip no chtěla bych právě spíš si pohrát s čokoládama jakože na nápln rozpustím třeba nugátovou čokoládu nebo pistáciovou čokoládu, pak taky čokoládu zředit šlehačkou a tak :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Ajenka123: Salko se dává vařené, zkaramelizované, tak si myslím, že i díky obsahu cukru vydrží dostatečně. (U nás doma nemám možnost zkusit:-// )
    Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.;-)

    Odpovědět

  • Ajenka123 Ajenka123(neregistrovaný)

    Zdravím všechny zaujal mě velice tento recept a chtěla bych udělat tyhle pralinky na všechny způsoby ale jelikož dělám kolem 20 až 30 druhů cukroví tak to bude velká žranice :-D a proto bych se chtěla zeptat jak dlouho tyto bonbonky reálně vydrží když je v tom kondenzované mléko :-) díky všem moc za radu

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Tejaja:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jana : Vážená Jana, chcem vás poprosiť, aby ste sa už prestali realizovať pri tomto recepte a nechali už cathleen a jej recept na pokoji.
    Každý má právo vyjadriť svoj názor, aj negatívny a kritický. Kritika má byť ale konštruktívna, čo vašim komentárom chýba. Vám neide o zlepšenie receptu pre prípadných záujemcov o jeho realizáciu, neide vám o prispenie a zlepšenie receptu svijimi postrehmi a praktickými skúsenosťami. Vám ide len o štvanie a rýpanie. A takéto komentáre pod receptom nemajú miesto.
    Vyjadrili ste svoj názor a tým to malo skončiť. Lenže vaša vnútorná potreba očierniť to, čo iní tak chvália, je silnejšia ako zdravý rozum.
    Ospravedlňujem sa cathleen, že to píšem pod jej recept, ale musela som to napísať. Aj za cenu toho, že "Jana" sa prípadne ako iná neregistrovaná premiestni pod môj recept. Lenže cit pre spravodlivosť je zasa silnejší u mňa.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana:cathleen vám ale písla, že už jste si svůj názor řekla, to musíte mít fakt poslední slovo? Dejte sem konečně svoje bonbony a přestaňte jen... povídat... (teda napadl mě jiný výraz, ale budu slušná)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana:Pokud jsem správně četla! "Chlubila" jste se ,že bonbony děláte hezčí a prodáváte je ! Tak jsem předpokládala ,že přidáte fotku Vašeho výrobku! No,ale zřejmě jsem "četla špatně"!:-((

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    2 roky je zde recept, šikulky vyzkoušely a pak přijde nějaká "Jana":-O nevím, jsem také Jana, ale že, by to té "Janě";-(, tak vadilo:-?, já si osobně myslím, že chceš jen rýpat;-(, tak mě napiš a nechej paní autorovou receptu v klidu, ona je lepší v tom, že zde dala recepty a "Ty..?" jen vrčíš, přestaň a přidej "moudro-myslím - recept":-?:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 9 11

TIP dne na email

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba