Domácí Baileys III.
Recept ještě nebyl hodnocenSalko si uvaříme den předem ve vodní lázni 2 hodiny a necháme odstát do druhého dne. Druhý den si připravíme pudink a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme salko a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Salko si uvaříme den předem ve vodní lázni 2 hodiny a necháme odstát do druhého dne. Druhý den si připravíme pudink a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme salko a…
Žloutky vyšleháme s cukrem.Přidáme rum, Salko, šlehačku a znovu šleháme.Necháme odležet v lednici alespoň 2 dny.
Svaříš 1 plechovku Salka (zavřenou), asi 2 hodiny pomalu, mezitím ve 4 dl mléka uvaříš pudink (mandlový nebo vanilkový). Po vychladnutí obojího to dáš do šlehače nebo…
Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše…
Celá vejce ušleháme, přidáme ořechy, cukr strouhanku, mouku, prášek do pečiva. Nalejeme na pečící papír, kde máme dané dortové oplatky a upečeme. Vychladlé potřeme 2 hod…
Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové…
Salko si uvaříme cca 1 hodinu v tlakovém hrnci, nebo v klasickém, ale v tom případě 3 hodiny, nejlépe den předem. vychladnuté Salko vyšleháme s máslem.-(KRÉM) Bílky…
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Náplně: Nejdříve si uvařím hustý kakaový puding, používám málo tekutiny, kvůli opravdu pevné hustotě, jelikož se mi s tekutějšími náplněmi špatně pracuje (asi to chce…
Náplně: Nejdříve si uvařím hustý kakaový puding, používám málo tekutiny, kvůli opravdu pevné hustotě, jelikož se mi s tekutějšími náplněmi špatně pracuje (asi to chce…
Pařížskou šlehačku ušleháme dotuha, salko smícháme s čokoládou a zakysanou smetanou. Vše pak opatrně, velmi pozvolna promícháme. Vlijeme do misky, zakryjeme folií,…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Formu na mufiny vyložíme potravinářskou folií (viz foto). Sušenky rozmixujeme, nebo rozdrtíme válečkem, přidáme změklé máslo, kokos, kakao a vypracujeme hmotu, kterou…
Ať už na popíjení při vánočních filmech, na silvestrovskou párty nebo třeba jako jedlý dárek, na to vše je domácí likér správným adeptem. Nenechávejte však jeho přípravu…
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Také závidíte sousedce, kolegyni i kamarádce, kolik druhů cukroví každý rok napeče? Vyzkoušete recept, kde máte hned dva typy cukroví najednou. Skvělé kokosky a pak…
Likéry vyráběné doma získávají na popularitě. A nejsou to jen "vaječňáky", ale různé obměny známého irského likéru. V tomhle receptu se ukrývají čokoládové kaštany,…
Vyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Ochutnejte kombinaci sladkého karamelu a exotického rumu v lahodném karamelovém likéru ze Salka a rumu. Z dostupných surovin můžete doma jednoduše vyrobit jemný sladký…
Salko, kokos a citronovou šťávu spojíme dohromady. Dáme na chvíli vychladit do lednice a pak děláme malé kuličky, jde to lépe, když si namočíme ruku do studené vody.…
vsechno nalijeme do sklenicky a zamichame, je to takove pohlazeni po narocnem dni pro ty kdo maji radi takove sladke pokuseni
Vejce, cukr, máslo, med, jedlou sodu zahřát v páře, celou dobu šlehat, až vznikne hmota. Na vál dáme hladkou mouku, přidáme VYCHLADLOU hmotu, vypracujeme těsto, vyválíme…
Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme piškoty, salko a ostatní suroviny. Zamícháme a vytvoříme tuhou hmotu.Dáme do ledničky. Tak po dvou hodinách už můžeme tvarovat…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Rybíz zavařený jako brusinky: Správná kombinace koření zajistí úplně stejnou chuť, navíc je mnohem levnější
Šéfkuchař Miroslav Mahel radí: Přidejte do leča cuketu a zvlášť připravená vejce, nová chuť vás překvapí
Vítěz MasterChef Česko 2022 Martin Pecina o své první kuchařce: Napsal jsem receptář nejen na neděli. Obyčejná jídla vařím jinak