Cheesecake z domácí lučiny
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si uděláme domácí lučinu a to tak, že čistý kapesník nebo utěrku umístíme na sítko či cedník a na ně vlijeme všechny jogurty. Pod síto dáme hlubší nádobu a vše…
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
vsechno nalijeme do sklenicky a zamichame, je to takove pohlazeni po narocnem dni pro ty kdo maji radi takove sladke pokuseni
Náplně: Nejdříve si uvařím hustý kakaový puding, používám málo tekutiny, kvůli opravdu pevné hustotě, jelikož se mi s tekutějšími náplněmi špatně pracuje (asi to chce…
Náplně: Nejdříve si uvařím hustý kakaový puding, používám málo tekutiny, kvůli opravdu pevné hustotě, jelikož se mi s tekutějšími náplněmi špatně pracuje (asi to chce…
Připravíme si Salko. Vlijeme do menšího kastrůlku, přidáme kávu, rum a zahřejeme. Mícháme, dokud se káva nerozpustí. Zvlášť vyšleháme smetanu. Do vyšlehaného a…
1)prášek do pečiva, vejce, mléko, olej a pol.mouku zpracujeme a dáme do formy. 2) mouč.cukr, máslo, salko a bílek zpracujeme a dáme na těsto, které je v bábovce. Formu…
Vyšlaháme si vajíčka s cukrom, pridáme Heru, med a miešame nad parou. Ked sa rozpustí Hera, pridáme sodu bicarbonu, ocot a múku, premiešame a odstavíme. Vymiesime cesto…
Rozdělíme vajíčka zvlášť na žloutky a bílek. Bílek ušleháme se špetkou soli do tuha. Do žloutku přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu, mouka a prášek do…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme. Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny…
Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime.…
Máslo, cukr krystal, vejce, med, mléko a sodu dáme do kastrolu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nezhnědne. Bude to pěnit, ale to je OK (já jsem musela 2x…
Vejce, cukr, máslo, med, jedlou sodu zahřát v páře, celou dobu šlehat, až vznikne hmota. Na vál dáme hladkou mouku, přidáme VYCHLADLOU hmotu, vypracujeme těsto, vyválíme…
Z cukru uděláme karamel.Přidáme Heru, Salko a vše povaříme. Pak vmícháme mleté ořechy. Velmi rychle rozetřeme karamelovou hmotu mezi oplatky a zařízneme okraje (nejlépe…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem do pěny.Pak přidáme olej, mléko a mouku, kterou smícháme s kypřicím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Dáme…
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aromem. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Receptů na medovník je hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme…
Nepečené dezerty se těší velké oblibě, díky své snadné přípravě. Pokud hledáte dort, který potěší vaše blízké, vsaďte na kávovou Charlottu, které se skládá s piškotů…
Raffaelo z pudinku je lahodný dezert, který kombinuje krémovou jemnost pudinku s exotickou chutí kokosu. Tento jednoduchý recept připomíná oblíbenou cukrovinku a do…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…