Borůvková olejová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenDo misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přidáme olej a mouku smíchanou se sodou, skořicí a zázvorem. Do těsta vmícháme na kostky nakrájená jablka a na kousky…
Všechny suroviny spojíme dohromady v těsto (pytlíky čaje roztrhneme a použijeme pouze sypký čaj, samozřejmě).Těsto dáme do ledničky trochu odležet, klidně hodinku.A teď…
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší misce. Přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než vznikne tužší kompaktní těsto. Ochutnáme ho a podle vlastní chuti…
Med, vejce, cukr ušleháme do pěny. Na vál si připravíme mouku s kořením a jedlou sodou a meruňkovou marmeládou. Přidáme ušlehanou hmotu a vše dobře zpracujeme na tuhé…
Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na…
Jablka nastrouháme nahrubo, oříšky umeleme, sojový nebo kokosový suk také nastrouháme. Přidáme mouku, sodu, třtinový cukr, olej, vejce, brusinky a likér nebo rum.…
Nemáme-li předvařený žlutý hrách, namočíme obyčejný hrách přes noc do vody. Druhý den uvaříme, slijeme vodu, necháme vychladnout. Luštěniny nikdy nesolte před vařením,…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Lívance: ve středně velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Odložíme.Ve druhé míse rozšleháme podmáslí, vejce a máslo.Přidáme suché suroviny a…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Oblíbený dort připravíme z medových plátů potřených výborným krémem z másla a kondenzovaného mléka. Pro ještě lepší chuť můžeme krém připravit z karamelizovaného Salka.…
Medová roláda s ořechovou náplní vás nadchne jednoduchou přípravou a výborným finálním výsledkem. Nakrájejte porce, uvařte kávu nebo čaj a vychutnejte si alespoň plátek.…
Troubu předehřejeme na 190 °C.V jedné míse smícháme mouku, cukr, ovesné vločky, pečicí prášek a sodu.V druhé míse smícháme vejce, olej, jogurt a ananasovou šťávu.Suché…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Sladká chuť medového korpusu v kombinaci s kávovým krémem je jistě lákavá, možná se vám však zdá příprava medovníku příliš složitá. Není to tak náročné, jak to na první…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je můžete…
Není nad mnoha lety prověřený recept na perníčky. Tento je přesně takový a budete-li se řídit přesným postupem, upečete si výborné perníčky nebo krásnou vánoční dekoraci…
Perníčky k Vánocům prostě patří. Aby si však mohli pochutnat i ti, co mají nějaký druh potravinové alergie, máme pro ně recept na perníčky bez lepku, laktózy a bez vajec…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…