Kefírová buchta s celozrnnou moukou

Suroviny 25 porcí

500 g kefíru
200 g cukru
100 g oleje
1 vejce
200 g hladké mouky (pšeničné, špaldové)
100 g celozrnné mouky (jemné)
20 g kakaa
10 g jedlé sody
(já do těsta ještě přidávám lžíci rumu na provonění)

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 175°C. Plech o velikosti 30x30 cm vyložíme pečícím papírem.

  2. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a vejce. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Přidáme prosáté kakao, mouku, kypřící prášek a sodu.

  3. Vlijeme těsto na plech, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.

Komentáře k receptu Kefírová buchta s celozrnnou moukou

  • MamlajdaD: děkuji :-8 zkuste, dříve jsem používala obyčejný cukr, ale nedoporučuji použít sirup, protože se v těstě chová jinak a mohlo by to zkazit výsledek

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Krásně upravené, určitě je to moc dobré! :-8:yes: Zkusím, ale jen s obyčejným nebo třtinovým cukrem, xylitol nepoužívám, něky používám používám různé sladké sirupy. Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět