

Rychlý medovník
Suroviny
- 1 lžička mleté skořice
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 250 g cukr krupice
- 2 lžíce oleje
- 200 g kysané smetany
- 1 lžička jedlé sody
- 150 g medu
- krém:
- zkaramelizované kondenzované mléko
- máslo
- mleté oříšky na posypání
Postup přípravy receptu
Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Troubu předehřejeme na 150°C.
Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého těsta a rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme.
Když korpus zvětší objem, zvýšíme teplotu na 200°C a krátce dopečeme.
Po zchladnutí potřeme vyšlehaným máslem se svařeným kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout ve formě.
Povrch můžeme posypat strouhanými oříšky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý medovník
-
Tak Kokosko....šup a přidej další super recepty...teď by se hodilo něco k Vánocům
-
Šárko jsem rád že se ti recept zamlouvá i já mám tento medovník moc rád
-
Tak jsem ho včera udělala a je opravdu vynikající. Kokosce díky za super recept. Dala jsem to do dortové formy.
Šel krásně rozpůlit a nedrolí se. Těsto je krásně vláčné. Akorát jsem dala více medu a pekla cca 50 min na 150min.
-
tak něco takového už dlouho hledám
určitě vyzkouším
-
-
Skusím
-
Kokoska:děkuju..teď už rozumím
a Šárka má dobrý nápad, dát to do dortové formy, zkusím to
-
Super je ho udělat do kulaté dortové formy, rozpůlit a vyplnit krémem. Zbytkem krému potřít vrchní díl a posypat strouhanými ořechy. Salka většinou hodně zbyde, takže i po okrajích.
-
+5
-
je tam med a dost cukru,musí se to péct pomalu,aby nezčernal,ale jen zhnědl
do 150°C zvětšuje objem,při 200°C hnědne
-
Vypadá to moc dobře,vyzkouším
-
-
rebeka:rebi, autorka píše o zvětšení objemu a pak teplotu zvýšit, podle mě by se tedy tou vyšší teplotou asi objem nezvyšil, protože by se to zapeklo a asi by se to mohlo "sbrousit", ale to je jen můj názor podle popisu.
Jinak se mi to taky líbí -
recept se mi líbí a asi ho brzy upeču
jenom mi není jasné to pečení..napřed 150 st a pak přidat
já to většinou dělám naopak
ono to má nějaký spešl význam tady