Rychlý medovník

Kokoska Kuchař: Kokoska

Doba přípravy: 45 minut Moučníky , Řezy 14 názorů

Suroviny

1 lžička mleté skořice
2 vejce
300 g hladké mouky
250 g cukr krupice
2 lžíce oleje
200 g kysané smetany
1 lžička jedlé sody
150 g medu
krém:
zkaramelizované kondenzované mléko
máslo
mleté oříšky na posypání
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

  2. Troubu předehřejeme na 150°C.

  3. Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého těsta a rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme.

  4. Když korpus zvětší objem, zvýšíme teplotu na 200°C a krátce dopečeme.

  5. Po zchladnutí potřeme vyšlehaným máslem se svařeným kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout ve formě.

  6. Povrch můžeme posypat strouhanými oříšky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý medovník

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tak Kokosko....šup a přidej další super recepty...teď by se hodilo něco k Vánocům:-p

    Odpovědět

  • Kokoska Kokoska(autor receptu)

    Šárko jsem rád že se ti recept zamlouvá i já mám tento medovník moc rád:-K:-p:-D

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tak jsem ho včera udělala a je opravdu vynikající. Kokosce díky za super recept. Dala jsem to do dortové formy. :-)Šel krásně rozpůlit a nedrolí se. Těsto je krásně vláčné. Akorát jsem dala více medu a pekla cca 50 min na 150min.

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    tak něco takového už dlouho hledám:-*určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • romance romance

    Skusím:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kokoska:děkuju..teď už rozumím;-) a Šárka má dobrý nápad, dát to do dortové formy, zkusím to;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Super je ho udělat do kulaté dortové formy, rozpůlit a vyplnit krémem. Zbytkem krému potřít vrchní díl a posypat strouhanými ořechy. Salka většinou hodně zbyde, takže i po okrajích.

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Kokoska Kokoska(autor receptu)

    je tam med a dost cukru,musí se to péct pomalu,aby nezčernal,ale jen zhnědl:-))do 150°C zvětšuje objem,při 200°C hnědne:-)

    Odpovědět

  • kasicka kasicka

    Vypadá to moc dobře,vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    rebeka:rebi, autorka píše o zvětšení objemu a pak teplotu zvýšit, podle mě by se tedy tou vyšší teplotou asi objem nezvyšil, protože by se to zapeklo a asi by se to mohlo "sbrousit", ale to je jen můj názor podle popisu.
    Jinak se mi to taky líbí :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    recept se mi líbí a asi ho brzy upeču;-):yes:
    jenom mi není jasné to pečení..napřed 150 st a pak přidat:-O:-?
    já to většinou dělám naopak:-O
    ono to má nějaký spešl význam tady:-O:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlý medovník rychlý medovník recept recept na rychlý medovník rychlí medovník na plech medovník na plech jednoduchý medovník na plech rychlí medovník rychlý medovník na plech medovník recept na plech korpus na medovník rychlý recept na medovník medovník rychlý medovnik vánoční medovník na plech rychlomedovník medovník recept recept medovník na plech recept na rychli medovnik jednoduchý medovník recepty medovník rychlý

Zapomněl/a jsem heslo