Zapečená veka
Recept ještě nebyl hodnocenZbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Křupavá veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Křupavá veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená se…
Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré…
Vlašský salát patří k retro stálicím v nabídce lahůdek. Kombinace majonézy, šunky, hrášku a okurek bude chutnat výborně na obloženém chlebíčku, nebo si salát můžete…
Jednohubky připravené z plátků rohlíků, kousku okurky a sýrovo-česnekové rolády se šunkou jsou perfektním slaným pohoštěním. Krásně vypadají, jsou snadné na přípravu a…
Opečené plněné chuťovky jsou rychlým a kreativním pohoštěním, které potěší každého hosta. Křupavé zlaté plátky toustového chleba ukrývají lahodné náplně – od sýrových a…
Vydatný vrstvený salát z ostravské Poruby je složený ze sytých surovin a jeho barevné vrstvy vyniknou v průhledné míse. Podávat ho můžete stejně jako bramborový salát –…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Utrhneme 4 větší kusy alobalu a na každý z nich naskládáme několik osolených brambor. Na brambory…
Vejce rozklepneme do misky, vidličkou promícháme, osolíme a opepříme.Do pánvičky dáme rozpustit kousek másla, nalijeme vaječnou směs a necháme z každé strany opéct…
Lehce nasládlá pomazánka z červené řepy dodá jednohubkám nejen krásnou barvu, ale i originální chuť. Skvěle se hodí na oslavy, pohoštění i jen tak, když je chuť na něco…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce restujeme na rozpáleném oleji, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli osmažíme zase do tuku, až zesklovatí,…
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá…
Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a…
Šunkové rolky nesměly chybět dříve při žádné slavnostní hostině. Zkuste i dnes připravit tento klasický studený předkrm, prověřený chuťovými buňkami našich předků. Je to…
Připravte veskrze lehký a k trávení šetrný pokrm. Chutné roládky z libového drůbežího masa plněné vaječnou omeletkou a šunkou vyhovují redukčnímu dietnímu režimu,…
Plátky masa naklepu, osolím, potřu křenem, pokladu šunkou, znovu potřu křenem a zabalím. Spíchnu párátkem, podliju vodou, přidám lžičku křenu a dám péct do trouby. Je…
1) Dejte vařit vejce na tvrdo (dám do studené vody a vařím 5 minut, neřeším) :)) 2) Mezitím si naskládejte na sebe šunku a krájejte na dlouhé proužky, to samé udělejte…
Není to jen "obyčejná" hermelínová pomazánka na zbylém chlebu. Úprava v horkovzdušné fritéze dodá chlebům zpět křupavost a chuť hermelínové směsi se zvýrazní. Přitom…
Tato retro lahůdka byla vyhlášeným pokrmem zejména na konci minulého století. Jistě, můžete ji koupit stále v obchodě, nicméně, nebude přece jen chutnat lépe, když ji…
Rozválené listové těsto poklademe plátky šunky,na ni rozložíme tvarůžky podélně rozkrojené na plátky a zabalíme.Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Špenátové řezy můžete přichystat rodině k večeři. Pokud se chystáte někoho navštívit, vezměte s sebou celý plech. Vypadají hezky a jsou prakticky předkrájené, takže si…
Sladké koláče zná každý, co takhle ale vyzkoušet jejich slanou verzi? Tyto kynuté koláčky se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného eidamu vás…
Špagety jsou klasickým italským pokrmem. Tento jednoduchý recept spojuje několik základních ingrediencí. Výsledkem je krémová omáčka, která obaluje každou špagetu. Potom…
Svíčková, tradiční omáčka pro sváteční chvíle. Rozpadající se hovězí maso, smetanová zeleninová omáčka a houskový knedlík. To jsou známé chutě, které můžete doplnit o…
Jemná šunková pěna je vděčnou pomazánkou. Nadýchanou pěnu z Lučiny a pomazánkového másla ozdobně nastříkáme na jednohubky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Jednohubky…