Těstoviny se smetanovou omáčkou

Reneels Kuchařka: Reneels

Těstoviny 27 názorů

Suroviny

100 g šunky
50 g libové slaniny
1/2 malé cibule
100 g žampiónů
0,5 l gran cucina
sýr (jakýkoliv, který máte rádi)
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny.

  2. Na pánev dáme kapku oleje, na drobno nakrájenou cibuli, na nudličky šunku, slaninu a na plátky žampióny. Vše spolu orestujeme přidáme cca 1/2 dcl vody a podusíme. Přidáme gran cucinu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme na plotně do rozpuštění sýra. Podle potřeby dosolíme.

Poznámka

Gran cucina je super ingredience, je to rostlinná smetana, velice hustá, používám ji do omáček a všude tam kde smetana patří, jelikož se jídlo takřka nemusí zahušťovat. Prodává se v litrovém balení, stojí kolem 55kč, a vřele ji všem doporučuji. Vyzkoušejte a uvidíte sami, jak vás mile překvapí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny se smetanovou omáčkou

  • Paul Sulc Paul Sulc

    yanull: mate pravdu, s tou vodou, to byl muj nerealisticky optimismus. A plasty, ty jsou dnes v mori vsude, i na pobrezi ostrovu, kde zadni lide neziji. Era papirovych skatulek a sacku je davno pryc.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Paul Sulc: Souhlasím, i o té vodě už pochybuji, ale zda to půjde takhle dál, tak Létající Čestmír byl nadčasový seriál, Dnes máme století plastů, pak třeba bude amarounů :no: ;-).

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kdyz chci nekam pridat maslo ci/a smetanu, tak pouzivam prave , stoletimi vyzkousene ingredience a ne nejake podvodnicke nahrazky. Dnes je tech odpornych nahrazek pravych potravin tolik, ze se z nich az zveda zaludek. Jeste par desetileti a budme jist syntheticke veprove a hovezi, pit mleko z umelych krav a jist chleb z umele mouky. Snad jen ta voda zustane opravdicka.

    Odpovědět

  • Lucis Lucis

    super! ve škole jsme měli vaření a chtěli jsme něco jednoduchého a lehkého....a bylo to výborné i z normální smetany....:yes:

    Odpovědět

  • Jack Jack(neregistrovaný)

    Dámy když vaříte, dívejte na to z čeho, ta úžasná ingredience Gran cucina je tak akorát na rakovinu!
    Jídlo chce své... Takže když smetanu tam minimálně 33% čestvou a bez jakýchkoli Éček.
    Zamysleli jste někdy nad tím proč je nárůst alergii a dalších nepřijemných chorob? Tak se podívejte na složení potravin které kupujete, tam je dle mého názoru jedna z odpovědí.
    PS:
    (Rostliná smetana je totální protimluv a nesmysl...)

    Kvalitní suroviny = zdravé jídlo

    Vaření a dobrému jídlu ZDAR :-)

    Jakub

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vlastně změna - neměla jsem žampióny. Dovolila jsem si přidat foto. :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dnešní večeře...klasicky dobré:-p.

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autor receptu)

    Dokonce jsme tam Gagi se ségrou založily tu fiktivní ck lotrando;-), ale tady už o tom psát nebudu to sem nepatří a někteří by mne mohly tady ukamenovat:-(

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autor receptu)

    teda Gábi, tento odkaz na řecko jsem včera posílala marisce i já ve vzkazu:-Djsem tam moc ráda;-)taky tam chodím celkem často:yes:

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Stránky fungují. Jestli obchod, to nevím. http://www.mediterran.cz/. Hollandie je na mě moc kyselá. Pro mne je lepší Choceňský smetanový jogurt a nechám vykapat přes kávový filtr - přes noc. Pak je téměř dokonalý, hlavně na řecké tzatziky. :-p

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Maris, já jsem to našla přes mou oblíbenou stránku http://www.recko.name/ Řecko miluju a moc ráda tam jedím :-D. Ten jejich jogurt je naprosto úžasněj :-p. Doma ho někdy nahrazuji levnější variantou - bílý selský jogurt Hollandie nechám přes plátýnko vykapat. to byste nevěřily/i, kolik má v sobě vody (syrovátky). Pak je hustý skoro jako řecký, ale ten je opravdu smetanovější

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, to je dobrá zpráva, díky.:-) Moje peněženka je taky vždycky smutná.;-( Gábino, Tobě děkuji za odkaz, oni mají asi nové stránky, hledala jsem pod Olympií, proto jsem nic nenašla, ale je to ono:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, Olympie funguje, před chvílí jsem šla okolo...:-)
    Uvažovala jsem, že tam zajdu, ale už jsem dnes utratila dost :-).

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autor receptu)

    jé Gábi to bude ono:-D Děkuji moc;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

Předchozí 1 2

Tématické fráze: torteliny se smetanovou omáčkou těstoviny s lososem pohlreich těstoviny s omáčkou testoviny se smetanovou omáčkou s lososem smetanová omáčka na torteliny smetanová omáčka k těstovinám omáčky na torteliny vynikající těstoviny se smetanou smetanové těstoviny těstoviny tagliatelle s lososem se smetanovou omáčkou omáčka na torteliny vynikající smetanová omáčka smetanová omáčka s těstovinami řecké těstoviny omáčka na testoviny rostliná smetana omacky na testoviny gran cucina smetanová omáčka recept těstoviny ve smetanové omáčce

Zapomněl/a jsem heslo