Těstoviny se smetanovou omáčkou

Reneels Kuchařka: Reneels

Těstoviny 27 názorů

Suroviny

100 g šunky
50 g libové slaniny
1/2 malé cibule
100 g žampiónů
0,5 l gran cucina
sýr (jakýkoliv, který máte rádi)
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny.

  2. Na pánev dáme kapku oleje, na drobno nakrájenou cibuli, na nudličky šunku, slaninu a na plátky žampióny. Vše spolu orestujeme přidáme cca 1/2 dcl vody a podusíme. Přidáme gran cucinu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme na plotně do rozpuštění sýra. Podle potřeby dosolíme.

Poznámka

Gran cucina je super ingredience, je to rostlinná smetana, velice hustá, používám ji do omáček a všude tam kde smetana patří, jelikož se jídlo takřka nemusí zahušťovat. Prodává se v litrovém balení, stojí kolem 55kč, a vřele ji všem doporučuji. Vyzkoušejte a uvidíte sami, jak vás mile překvapí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny se smetanovou omáčkou

  • Paul Sulc Paul Sulc

    yanull: mate pravdu, s tou vodou, to byl muj nerealisticky optimismus. A plasty, ty jsou dnes v mori vsude, i na pobrezi ostrovu, kde zadni lide neziji. Era papirovych skatulek a sacku je davno pryc.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Paul Sulc: Souhlasím, i o té vodě už pochybuji, ale zda to půjde takhle dál, tak Létající Čestmír byl nadčasový seriál, Dnes máme století plastů, pak třeba bude amarounů :no: ;-).

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kdyz chci nekam pridat maslo ci/a smetanu, tak pouzivam prave , stoletimi vyzkousene ingredience a ne nejake podvodnicke nahrazky. Dnes je tech odpornych nahrazek pravych potravin tolik, ze se z nich az zveda zaludek. Jeste par desetileti a budme jist syntheticke veprove a hovezi, pit mleko z umelych krav a jist chleb z umele mouky. Snad jen ta voda zustane opravdicka.

    Odpovědět

  • Lucis Lucis

    super! ve škole jsme měli vaření a chtěli jsme něco jednoduchého a lehkého....a bylo to výborné i z normální smetany....:yes:

    Odpovědět

  • Jack Jack(neregistrovaný)

    Dámy když vaříte, dívejte na to z čeho, ta úžasná ingredience Gran cucina je tak akorát na rakovinu!
    Jídlo chce své... Takže když smetanu tam minimálně 33% čestvou a bez jakýchkoli Éček.
    Zamysleli jste někdy nad tím proč je nárůst alergii a dalších nepřijemných chorob? Tak se podívejte na složení potravin které kupujete, tam je dle mého názoru jedna z odpovědí.
    PS:
    (Rostliná smetana je totální protimluv a nesmysl...)

    Kvalitní suroviny = zdravé jídlo

    Vaření a dobrému jídlu ZDAR :-)

    Jakub

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vlastně změna - neměla jsem žampióny. Dovolila jsem si přidat foto. :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dnešní večeře...klasicky dobré:-p.

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    Dokonce jsme tam Gagi se ségrou založily tu fiktivní ck lotrando;-), ale tady už o tom psát nebudu to sem nepatří a někteří by mne mohly tady ukamenovat:-(

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    teda Gábi, tento odkaz na řecko jsem včera posílala marisce i já ve vzkazu:-Djsem tam moc ráda;-)taky tam chodím celkem často:yes:

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Stránky fungují. Jestli obchod, to nevím. http://www.mediterran.cz/. Hollandie je na mě moc kyselá. Pro mne je lepší Choceňský smetanový jogurt a nechám vykapat přes kávový filtr - přes noc. Pak je téměř dokonalý, hlavně na řecké tzatziky. :-p

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Maris, já jsem to našla přes mou oblíbenou stránku http://www.recko.name/ Řecko miluju a moc ráda tam jedím :-D. Ten jejich jogurt je naprosto úžasněj :-p. Doma ho někdy nahrazuji levnější variantou - bílý selský jogurt Hollandie nechám přes plátýnko vykapat. to byste nevěřily/i, kolik má v sobě vody (syrovátky). Pak je hustý skoro jako řecký, ale ten je opravdu smetanovější

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, to je dobrá zpráva, díky.:-) Moje peněženka je taky vždycky smutná.;-( Gábino, Tobě děkuji za odkaz, oni mají asi nové stránky, hledala jsem pod Olympií, proto jsem nic nenašla, ale je to ono:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, Olympie funguje, před chvílí jsem šla okolo...:-)
    Uvažovala jsem, že tam zajdu, ale už jsem dnes utratila dost :-).

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    jé Gábi to bude ono:-D Děkuji moc;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

1 2

Tématické fráze: torteliny se smetanovou omáčkou těstoviny s lososem pohlreich těstoviny s omáčkou testoviny se smetanovou omáčkou s lososem smetanová omáčka na torteliny omáčky na torteliny vynikající těstoviny se smetanou smetanové těstoviny těstoviny tagliatelle s lososem se smetanovou omáčkou smetanová omáčka k těstovinám omáčka na torteliny vynikající smetanová omáčka řecké těstoviny rostliná smetana omacky na testoviny gran cucina smetanová omáčka s těstovinami těstoviny ve smetanové omáčce omáčka na torteliny smetanová omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo