

Těstoviny se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 100 g šunky
- 50 g libové slaniny
- 1/2 malé cibule
- 100 g žampiónů
- 0,5 l gran cucina
- sýr (jakýkoliv, který máte rádi)
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Uvaříme těstoviny.
Na pánev dáme kapku oleje, na drobno nakrájenou cibuli, na nudličky šunku, slaninu a na plátky žampióny. Vše spolu orestujeme přidáme cca 1/2 dcl vody a podusíme. Přidáme gran cucinu, přidáme nastrouhaný sýr a necháme na plotně do rozpuštění sýra. Podle potřeby dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Gran cucina je super ingredience, je to rostlinná smetana, velice hustá, používám ji do omáček a všude tam kde smetana patří, jelikož se jídlo takřka nemusí zahušťovat. Prodává se v litrovém balení, stojí kolem 55kč, a vřele ji všem doporučuji. Vyzkoušejte a uvidíte sami, jak vás mile překvapí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou
-
yanull: mate pravdu, s tou vodou, to byl muj nerealisticky optimismus. A plasty, ty jsou dnes v mori vsude, i na pobrezi ostrovu, kde zadni lide neziji. Era papirovych skatulek a sacku je davno pryc.
-
Paul Sulc: Souhlasím, i o té vodě už pochybuji, ale zda to půjde takhle dál, tak Létající Čestmír byl nadčasový seriál, Dnes máme století plastů, pak třeba bude amarounů
.
-
Kdyz chci nekam pridat maslo ci/a smetanu, tak pouzivam prave , stoletimi vyzkousene ingredience a ne nejake podvodnicke nahrazky. Dnes je tech odpornych nahrazek pravych potravin tolik, ze se z nich az zveda zaludek. Jeste par desetileti a budme jist syntheticke veprove a hovezi, pit mleko z umelych krav a jist chleb z umele mouky. Snad jen ta voda zustane opravdicka.
-
super! ve škole jsme měli vaření a chtěli jsme něco jednoduchého a lehkého....a bylo to výborné i z normální smetany....
-
Dámy když vaříte, dívejte na to z čeho, ta úžasná ingredience Gran cucina je tak akorát na rakovinu!
Jídlo chce své... Takže když smetanu tam minimálně 33% čestvou a bez jakýchkoli Éček.
Zamysleli jste někdy nad tím proč je nárůst alergii a dalších nepřijemných chorob? Tak se podívejte na složení potravin které kupujete, tam je dle mého názoru jedna z odpovědí.
PS:
(Rostliná smetana je totální protimluv a nesmysl...)
Kvalitní suroviny = zdravé jídlo
Vaření a dobrému jídlu ZDAR
Jakub -
Vlastně změna - neměla jsem žampióny. Dovolila jsem si přidat foto.
-
Dnešní večeře...klasicky dobré
.
-
Dokonce jsme tam Gagi se ségrou založily tu fiktivní ck lotrando
, ale tady už o tom psát nebudu to sem nepatří a někteří by mne mohly tady ukamenovat
-
teda Gábi, tento odkaz na řecko jsem včera posílala marisce i já ve vzkazu
jsem tam moc ráda
taky tam chodím celkem často
-
Stránky fungují. Jestli obchod, to nevím. http://www.mediterran.cz/. Hollandie je na mě moc kyselá. Pro mne je lepší Choceňský smetanový jogurt a nechám vykapat přes kávový filtr - přes noc. Pak je téměř dokonalý, hlavně na řecké tzatziky.
-
Maris, já jsem to našla přes mou oblíbenou stránku http://www.recko.name/ Řecko miluju a moc ráda tam jedím
. Ten jejich jogurt je naprosto úžasněj
. Doma ho někdy nahrazuji levnější variantou - bílý selský jogurt Hollandie nechám přes plátýnko vykapat. to byste nevěřily/i, kolik má v sobě vody (syrovátky). Pak je hustý skoro jako řecký, ale ten je opravdu smetanovější
-
Elizo, to je dobrá zpráva, díky.
Moje peněženka je taky vždycky smutná.
Gábino, Tobě děkuji za odkaz, oni mají asi nové stránky, hledala jsem pod Olympií, proto jsem nic nenašla, ale je to ono
-
Maris, Olympie funguje, před chvílí jsem šla okolo...
Uvažovala jsem, že tam zajdu, ale už jsem dnes utratila dost.
-
jé Gábi to bude ono
Děkuji moc
-
je to ono? http://www.recky-obchod.cz/