Johančino tajemství

Desnika Kuchařka:

Drůbeží maso 8 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso)
1 menší cibule
kompotované broskve
2 plátky sýra
2 plátky šunky
2 plátky pomeranče
troška hladké mouky
1 plátek másla
sojová omáčka
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č.6) z obou stran.

  2. Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č.4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme).

  3. Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla "roztáhnout" po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu.

  4. Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso "roztáhneme" nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen "prohřát".

  5. Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit.

  6. Podáváme s hranolkama, kroketama a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Johančino tajemství

  • Jonáš Jonáš(neregistrovaný)

    Tak to opět zase někdo předvedl umění, kuřecí maso se sojovkou podlité vodou a doladěné broskví, nechápu, ale proč ne, ještě bych doporučil vydatně zalít kečupem a kraje talíře ozdobit třeba mletou paprikou....:-!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Bohunka.T: vdaka za upozornenie, fotka bola zmazana

    Odpovědět

  • Bohunka.T Bohunka.T

  • ivulinka ivulinka

    Byl to rychlý, zdravý a chutný oběd, bodík a fotku posílám, děkuji.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Včera som varila,bolo to výborné,len som nemala pomaranč a namiesto toho som to ozdobila rýbezlami,ktoré som povarila s trochou medu.Dávam bodík :yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Je to výborné jídlo žádné jiné bych nejedla:-D:-p

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Také mám ráda toto jídlo. Manžel si ho vždy dává v restauraci. Určitě zkusím.:-p

    Odpovědět

  • Dana Skovajsova Dana Skovajsova(neregistrovaná)

    Je to opravdu super. Rovněž znám z restaurace. Vyzkoušela jsem místo místo vody dát nálev z broskve. Je to mňamka:-p Dá se dělat s jakýmkoliv ovocem, dokonce i s malinami nebo jahody. Vyzkoušejte :-8

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo