Vepřové kapsy plněné ovčím sýrem a olivami
Recept ještě nebyl hodnocenDo plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 25,00 g |
| – nasycené | 15,50 g |
| – nenasycené | 8,50 g |
| –– mononenasycené | 7,20 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1,60 g |
| – cukry | 1,60 g |
| ––– laktóza | 1,60 g |
Do plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na…
Do kotlet ostrým nožem nařízneme kapsu.Mírně naklepeme přes sáček, osolíme, opepříme a naplníme ovčím sýrem,(použila jsem korbáče) s kostičkami slaniny a cibulovou natí,…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Šunku si nakrájíme na malé kostičky a sýr na malé obdelníky. Pracovní plochu si poprášíme moukou a těsto rozválíme na tenký plát. Z těsta vykrajujeme tvořítkem na…
Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. V rozehřátém oleji opékáme 5 minut posekanou cibuli, česnek a rozmraženou zeleninu. Osolíme, opepříme, ochutíme…
Cesnak prelisujeme, petrzlen narezeme nadrobno. Do misky, dozy, ktora sa da dobre zatvorit, pretlacíme cesnak, dame polovicu petrzlenovej vnate (ak bude treba, dodame )…
Mléko trochu ohřejte a rozmíchejte v něm droždí. Zpracujte s moukou a solí na hladké těsto a přikryté nechte kynout, až přibližně zdvojnásobí objem. Troubu předehřejte…
■čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme šťopku a semínka (někdo má rád i se semínky) ■cibuli…
Vaječnou omeletu, podobnou tortille, obloženou zeleninou a s jemným ovčím sýrem, využijeme jako sytý bezmasý oběd nebo večeři. Tortilla s brambory, rajčaty a pórkem je…
Hladkou mouku s máslem, solí a vodou spojíme do těsta. Dáme do formy o průměru 24 centimetrů. Pod těsto dáme pečící papír, ale pouze jenom na dno, do krajů není potřeba.…
Uvarenú cviklu nastrúhame na tenké kolieska a rozložíme na tanieriky. Jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na kocôčky, premiešame s oreganom a pažitkou a dáme…
Jeho chuť a aroma zůstává jemné s lehkým nádechem ovčího mléka. Konzistencí je sýr vláčný, takže se doslova rozplývá na jazyku. Ovčí sýr skvěle chutná buď samotný, se…
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin. Mezitím orestujeme hlívu s…
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …