Quiche lorraine trochu jinak

lemeL Kuchařka: lemeL

Doba přípravy: 55 minut 8 porcí Ostatní 11 názorů

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla z chladničky
sůl
3 polévkové lžíce studené vody
Náplň:
100 g kuřecí Debrecínky
200 g Ovčího sýra (nebo jiného sýra)
3 vejce
200 ml smetany 12%
pepř
1 cibule
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku s máslem, solí a vodou spojíme do těsta. Dáme do formy o průměru 24 centimetrů.

  2. Pod těsto dáme pečicí papír, ale pouze jenom na dno, do krajů není potřeba. Dáme na 5 minut do ledničky.

  3. Mezitím smícháme vejce se smetanou a pepřem. Těsto vyndáme, naklademe na něj orestovanou šunku nakrájenou na kostičky, poklademe plátky ovčího sýra, zalijeme směsí se smetanou a vejci, navrh dáme cibuli pokrájenou na plátky.

  4. Předehřejeme troubu na 200 °C, pečeme při 200 °C 15 minut, potom snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 35 minut, dokud se na smetaně neudělá hnědá krustička.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Quiche lorraine trochu jinak

Tématické fráze: quiche quiche lorraine quiche loraine quiche recept quiche sladký quische sladký quiche guiche quiche lorraine recept guiche recept quiche lorrain quiche recepty quish loraine nejlepší quiche quische recept quish recept recept guiche pórkový quiche recept quiche guiche lorraine

Zapomněl/a jsem heslo