Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bucatini all´amatriciana

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

30. 9. 2013 09:14

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie358 kJ / 86 kcal
Bílkoviny2,38 g
Tuky0,50 g
Vláknina5,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino casino

28. 8. 2016 18:19

V posledních dnech často v médiích vzpomínaný recept...

Jitkas

1. 10. 2013 18:35

Kdyz neco varim pod poklickou s pridanim maleho mnozstvi tekutiny, tak to dusim v italstine = stufare. Takze ano, ja sugo alla bolognese dusim, neb na masovy zaklad se zeleninou, vinem a protlakem ( davam concentrato - 3 lzice) nenaleji okamzite litr vyvaru, ale pridavam ho pomalu, v mensich davkach, pokazde tak jednu mensi naberacku. Proste ho neutopim. To vse na minimalnim ohni a stale priklopene. Pri pridani vyvaru promicham. To se deje asi kazdych 30 min. Samotne duseni trva urcite 3 hodiny, nekdy i vice. Kdyz to s vyvarem prepisknu, varim mirne odklopene. Prave proto ho nedelam tak casto, neb je to dost zdlouhave a musi se hlidat. Vlastne jen kdyz pripravuji lasagne alla bolognese, coz deje jen zridka, vsichni drzi nejakou dietu.

zizala zizala

1. 10. 2013 15:52

Jitkas: :-8:-K:-8

Jitkas

1. 10. 2013 13:10

zizala: Ja vim, ze ty vis a umis.

Angelis

1. 10. 2013 12:44

Jitkas: Takže tvoje boloňská je dušená???

zizala zizala

1. 10. 2013 12:23

Jitkas: Dělám stejně jako Ty a je to dobrota:-p:yes:. Jen u nás jsem guanciale ještě neviděla, nahrazuju ji uzeným bůčkem :-8

Jitkas

1. 10. 2013 12:12

Kdyz dam neco varit pod poklicku, tak co je to?

Angelis

1. 10. 2013 11:06

Jak může být maso dušené, když ho osmahneš a pak ho vaříš v omáčce??

Jitkas

1. 10. 2013 11:03

Masu to udela to, ze je dusene, ne smazene. Ale vlastne je to fuk, ale slovickareni to neni. Tentokrat je to o technice.

Angelis

1. 10. 2013 10:44

No vidíš, ja zase všechny co znám, tak vaří sugo zaklopené pokličkou a nechají ho pomalu bublat. Jinak postup je prakticky stejný, akorát guanciale nevyndávám. Tady jde jen o slovíčkaření, protože slovem dusit nemám na mysli nic jinýho než že pak sugo přiklopíš pokličkou a to masu absolutně nic neudělá.

Jitkas

1. 10. 2013 10:35

Sugo varim odklopene, cela operace je hotova behem 15min. A znam lidicky, kteri si guanciale vyndaji hned po osmazeni, neb ho radi krupave a udrzuji v teple. Pridaji do tuku cibuli, osmazi a deglazuji bilym vinem. Pak rajcata, povari a do jiz hotove omacky daji uvarenou testovinu, osmazene guanciale a prohodi na panvi. Taky dobre, ale o neco delsi casove. Pod poklickou varim snad jen bolonskou omacku.

Angelis

1. 10. 2013 10:06

Ty ale guanciale doslova nedusíš, osmahne se normálním smažením na cibulce. Ty akorát přidáš víno, necháš ho odpařit a na chvilku to zakryješ pokličkou. Copak ty sugo nevaříš přikrytý pokličkou??? To je spíš slovíčkaření..

Jitkas

1. 10. 2013 09:41

No prave, ale ja opravdu neznam jednu osobu, ktera dusi guanciale pod poklickou pri priprave tohoto receptu, to neni o domaci priprave, to je o logice.

Angelis

1. 10. 2013 08:55

Samozřejmě, že originální recepty existují, můžeme se sunout do minulosti do roku 1200, 1400 nebo dokonce ke starým Římanům..proč ne...To ale přeci není vůbec podstatné, já se tu nezabývám historií a rozebíráním toho které ingredience byly dřív nebo později. Já sem jednoduše vkládám domácí italské recepty, které vaří běžné italské rodiny doma v Itálii. Nic víc.

Jitkas

30. 9. 2013 17:15

Originalni recepty existuji, naopak, jsou v italske kuchyni to hlavni a podstatne. To, ze maji velkou kreativitu a hodne rozdilne klimaticke a kulturni podminky, je jina zalezitost.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: penne alla amatriciana těstoviny amatriciana penne amatriciana pasta amatriciana špagety amatriciana těstoviny bucatini penne all amatriciana špagety matriciana spaghetti amatriciana recept italské těstoviny bucatini recept penne alla amatriciana těstoviny all amatriciana penne ala amatriciana špagety all amatriciana lasagne amatriciana tagliatelle amatriciana penne amatriciana recept spagety alla matriciana těstoviny alá amatriciana těstoviny alla amatriciana

Suroviny: cibule, olej olivový, líčka vepřová, rajče, chilli paprika čerstvá, pecorino, víno bílé, těstoviny

TopRecepty.cz

Bucatini all´amatriciana

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XMv