Česneková pomazánka II.
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme máslo, sýr a zmícháme.Přidáme utřený česnek a znovu zmícháme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme máslo, sýr a zmícháme.Přidáme utřený česnek a znovu zmícháme.
Tuňáková pomazánka je snad jednou z nejoblíbenějších pomazánek, která je navíc bohatá na bílkoviny. Skvěle chutná i na jednohubkách, ale připravit ji můžete i jako…
Cibulku si očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, 2-3 stroužky nakrájíme na plátky, zbylé dáme stranou. Brambory oloupeme, opepreme a nakrájíme na…
Kedlubnu a vajíčka nastrouhat nahrubo a smíchat se zbytkem ingrediencí. Já trestuhodně neměla nic zeleného (pažitku/petrželku) - určitě by to chtělo! I tak to ale byl…
Všechny druhy cibule nakrájíme nadrobno a smícháme s postrouhaným jablkem, pomazánkovým máslem a taveným sýrem. Kdo chce, může ještě dochutit špetkou soli. Pomazánka je…
Kuřecí prsíčka očistíme a nakrájíme na malé kousky.Na pánvi wok nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme maso. Osolíme a trochu opepříme.Když se maso…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Umícháme sýr, přidáme paštiku a žloutek, dochutíme hořčicí a solí, mírně opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibulku.
Cibuli na jemno nakrájenou orestujeme na másle. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a chvíli orestujeme. Posolíme, opepříme.Přidáme špenát s nasekaným česnekem. Asi…
Vyšleháme tvaroh s máslem a sýrem do krémové hmoty, ochutíme kořením, nakonec přidáme cibulku, pažitku, nadrobno nakrájený pórek
4 chleby naskládáme do čtverce, obřízneme dle talířku, namažeme pařížským salátem a vrstvíme jednotlivá patra na sebe (přibližně asi 8pater na sebe - záleží, jak kdo ho…
Salám a šunku nasekáme na jemno. Přidáme sýr, jemně nasekanou cibuli a okurek, dáme několik malých lžiček hořčice a pomazánkové máslo. Nakonec přidáme na tvrdo uvařené…
Do misky dáme máslo, sýr, cibuli na jemno, utřený česnek a rybičky. vše vymícháme mixérem. Dochutíme špetkou soli a pepře, sardelovou pastou, 2 lžícemi hořčice a pár…
Múku, syr, Heru zmiešame a vypracujeme cesto. Tvoríme guľky, ktoré rukou vytvarujeme na hrubšiu placku a do stredu dáme džem. Pečieme na 180 stupňoch do zlatista,…
Jednohubky patří bezesporu k nejoblíbenějším pochutinám podávaných na slavnostech a večírcích nebo jako chutný doplněk k pivečku. Vyzkoušejte tentokrát lahodnou…
Losos je delikatesa a pokud po něm sáhnete, rozhodně vyzkoušejte tuto pomazánku. Její chuť je vynikající a tato lososová pěna se hodí hlavně na jednohubky. Zdobit můžete…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Plněná vajíčka jsou takovou klasikou svátečního pohoštění. Inspirujte se v tomto receptu a přineste hostům na stůl luxusnější verzi plněných vajec, a to s uzeným lososem…
Tuto omáčku oceníte obzvlášť, pokud potřebujete rychle uvařit dobrý oběd. Stačí osmažit cibulku, přidat šunku, mléko a sýry a krátce povařit. Na závěr přidáte kukuřici a…
Salámy a tvrdý sýr najemno nastrouháme, vmícháme měkký sýr a kečup. Pokud chceme pikantnější chuť, přidáme pár kapek tabasca. Pečivo nakrájíme na plátky, potřeme…
Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso,…
Máslo, pomazánkové máslo a sýry vidličkou pečlivě rozmícháme, přidáme koření a sůl, drobně pokrájenou cibulku a jemně posekanou zelenou cibulku. Rozmícháme a máme…
Všetky suroviny (okrem ementálu ) zamiešať.Ementál dať do mikroténového sáčku, s gumičkou uviazať (ja dám pre istotu pred varením ešte do 2. mikrosáčku). Variť 15 minút…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
Domácí kompostování: Jak i v paneláku vytvořit pomocí vermikompostéru "žížalí čaj", parádní hnojivo pro květiny i zeleninu
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra