Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr - aromatický doplněk mnoha receptů

Kopr - aromatický doplněk mnoha receptů

Kopr vonný nemá své jméno jen tak pro nic za nic. Tato bylinka voní opravdu omamně, což je bohužel i důvod, proč ji ne každý vyhledává. Například tradiční koprová omáčka je zdrojem rozbrojů v mnoha rodinách. Někde ji běžně jedí, jinde ji vůbec nevaří a ta „černá ovce“, která ji má ráda, na ni musí tajně chodit třeba k babičce. Koprová omáčka se dělá buď s masem, nebo s vajíčkem natvrdo a podává se k ní houskový knedlík, nebo vařené brambory.

Kopr dokáže jídlo výrazně proměnit. Bez něj by například nebyla ani typická dobrota jihočeské kuchyně - nakyslá, přesto jemná kulajda. Polévka s houbami a bramborami zahřeje i zasytí, třeba když zmoknete na procházce. Kopr se skvěle hodí do smetanového přelivu na pečené tučné ryby, například k lososovi. Dobře doplní také vejce a dochutí jogurtové dipy k hranolkám nebo brambůrkům. Často se rovněž přidává do láku na nakládané okurky.

Více

1 2 3 4 5 8 12 15

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům