Tvarohové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenTvaroh zmiešame so žĺtkami, štipkou soli, krupicou a necháme 10 min postáť. Potom sformujeme 8 fašírok. Cesto rozvaľkáme a rozrežeme na 8 štvorcov a každý potrieme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvaroh zmiešame so žĺtkami, štipkou soli, krupicou a necháme 10 min postáť. Potom sformujeme 8 fašírok. Cesto rozvaľkáme a rozrežeme na 8 štvorcov a každý potrieme…
Listkové cesto rozdelíme na polovicu, jednu vyvaľkáme a uložíme na plech. Na cesto nastrúhame jablká, posypeme cukrom a škoricou. Žltky vymiešame s cukrom do peny,…
Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude…
Oloupeme jablka, nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce, přidáme vodu, špetku soli. Pak podle chuti rum, koření a cukr.Vaříme do poloměkka, ochutnáváme a můžeme…
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.Na náplň…
Listové těsto vyválíme a vyložíme s ním kulatou koláčovou formu. Těsto po celém dně formy propícháme vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a těsto necháme 10…
Těsto rozděláme a potřeme rozšlehaným vejcem smíchaným se špetičkou soli a kapkou rumu.Posypeme cukrem a skořicí a nakrájíme na čtverce. Každý ještě uprostřed…
Krásnou hvězdu z listového těsta, lískooříškové pomazánky a tvarohu si můžete připravit na Vánoce, ale i kdykoliv jindy jen tak. Koláč ze tří vrstev těsta chutná opravdu…
Tyto tyčinky jsou bleskurychle hotové, velice jednoduché a levné. Přesto je to výborná dobrota, která potěší nečekanou návštěvu i hosty na oslavě. Můžete je podávat jen…
Vepřová panenka je u nás velmi oblíbeným kusem vepřového masa. Je jemné a chutné. Vyzkoušejte ji, podle tohoto receptu, zabalit do plátu listového těsta, které doplníte…
Díky tomu, že je listové těsto tvárné, můžeme z něj připravit vskutku neobyčejné kousky. Kytičky, které křupou díky skořicovému cukru uvnitř, plníme dokonalým krémem ze…
Výhodou dnešního listového těsta je, že jej koupíte už připravené k pečení. Takový plát pak přesně použijeme na přípravu jablečných růžiček. Plátky jablek balíme do…
Brambory mohou být chutnou surovinou v náplni slaného koláče. Není to běžné, ale zjistíte, že se jedná o nedoceněný druh plnění. Základ je z listového těsta a směs je…
Skvělé twistery z listového těsta, plněné schwarzvaldskou šunkou a čedarem doplní každou oslavu či posezení s přáteli či rodinou. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.…
Báječný a moc dobrý moučník s pudinkem a ovocem, který budou milovat nejen děti. Příprava je nenáročná a celkem rychlá. Moučník bude chutnat dobře vychlazený a ztuhlý,…
Velice snadný, ale na chuti dokonalý koláč připravíme ze tří základních komponentů. Chlazené listové těsto v kulaté formě naplníme tvarohovou náplní, kterou doplní…
Z listového těsta můžeme připravit efektní pohoštění v podobě jablkových růžiček, které krásně voní po skořici. Stačí listové těsto nakrájet na proužky, poklást plátky…
Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Z plátu listového těsta vykrájíme kolečka o Ø 5,5 cm a z poloviny vykrájíme ještě středy Ø 3,5 cm. Z jednoho…
Z těsta upečeme mističky (na formě na košíčky) a necháme vychladnout.Máslo utřeme se solí a pažitkou do pěny, pak lehce vmícháme na kostičky nakrájený Hermelín a touto…
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček dáme na plech s pečícím papírem. Druhou polovinu vykrojíme menším kruhovým tvořítkem, takže nám zbyde kruh, který…
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold,…
Maliny a rybíz rychle propláchneme a s cukrem svaříme na hustou kaši. Horké prolisujeme, pak necháme zcela zchladnout. Na malé kovové trubičky natáčíme proužky…
Lehké, křehké a plné šťavnatého ovoce, to jsou koláčky z listového těsta. Zdobené malinami a borůvkami jsou ideální sladkou tečkou k odpolední kávě i letnímu posezení na…
Hermelín pečený v listovém těstě je lahůdka vhodná k pivu či vínu a věřte, že s ním oslníte i návštěvu. Přípravu si usnadníte, pokud použijete již rozválené listové…