Pirožky od Božky
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory v nádivce nejsou v tomto případě z úsporných důvodů, ale proto, že tu náplň dělají pěkně vláčnou a dobrou. A v dalším případě i z důvodů zdravotních, protože nepozřeme zbytečně tuk :-) Při pečení je třeba mít hodně vyhřátou troubu, protože to těsto pak pěkně naskočí, což je patrno na fotografiích. Výborné jsou hned čerstvé, ale i vychladlé a nebo se dají v případě potřeby zase rozpéci, tedy pokud ještě nějaké zbudou :-))Ten název receptu jsem si vymyslela, aby se rýmoval, ale je to můj vlastní nápad, co mě jednu "napad" a na tu náplň jsem přišla náhodou, když jsem měla málo uzeniny, tak jsem přistrouhala brambory a od té doby to tak dělám stále, protože to je moc dobré. A pokud byste brambory nastrouhali na jemno, tak ani nikdo nepozná, že tam jsou. Do náplně se dají také zpracovat zbytky pečeného nebo vařeného masa, když by bylo pouze vařené, ochutila bych nádivku grilovacím kořením.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2011 20:34


25. 1. 2010 10:01
24. 1. 2010 17:57
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam

24. 1. 2010 17:52



24. 1. 2010 17:47



24. 1. 2010 17:43

Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst

Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly


24. 1. 2010 17:37

24. 1. 2010 17:36




24. 1. 2010 17:16


24. 1. 2010 16:08

24. 1. 2010 16:05


24. 1. 2010 15:12


24. 1. 2010 15:06

24. 1. 2010 15:04

24. 1. 2010 15:03




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Sypaný kakaový koláč s tvarohem a ovocem
Přidáno před 14 hodinami

Luštěniny s kuřecím masem a čerstvou kurkumou
Přidáno před 17 hodinami

Cibulová pomazánka se sušenými houbami
Přidáno 17. 8. 2022 18:27

Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Přidáno 17. 8. 2022 14:54

Králík na česneku, cuketové zelí a karlovarský knedlík
Přidáno 17. 8. 2022 13:52

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno 16. 8. 2022 19:04
Právě bylo uvařeno:

Hovězí pečeně na mletém zázvoru
uvařil/a Cicinka
před 8 minutami


Králík na pepři (podle srnčího)
uvařil/a Cicinka
před 29 minutami

Rychlé tvarohové knedlíky
uvařil/a veverka1953
před 3 hodinami

Kuřecí paličky na chilli a medu
uvařil/a kucharka-pekarka
před 5 hodinami

Houstičky z domácí pekárny II.
uvařil/a zonoro
před 5 hodinami

Švestkový koláč kynutý
uvařil/a horackovapetra
před 6 hodinami

Ostrý "tatarák" z rajčat, okurek, cukety a harissy
uvařil/a d.seili
před 7 hodinami

Rýžové lívance
uvařil/a miruschka
před 9 hodinami

Bramborové šišky s kysaným zelím
uvařil/a zujali
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pirožek pyrožky pečené pirohy slané pirohy pirožky z listového těsta pirohy z listového těsta pirošky slané pirožky pyrošky birožky pirožek recept pečené pirôžky velikonoční pirožky varene pirohy smažené pirožky pirohy recept pirošky recept vařené pirožky pirožky s povidly pirohy pečené
Suroviny: těsto listové, vejce, semínka sezamová, kmín celý, sůl, mouka hladká, brambory, uzenina, česnek
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
17 názorů