Hráškový krém a pikantní pečivo

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Hráškový krém:
400 g mraženého hrášku
5 brambor
sůl
pepř
vývar (nebo voda + bujón)
smetana 33%
Pikantní pečivo:
plát listového těsta
dijonská hořčice
120 g gorgonzoly
6 plátků swarzwaldské šunky
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.

  2. Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe. Dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový krém a pikantní pečivo

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hráškový krém s brambory

Zapomněl/a jsem heslo