Špagety s kuřecími kousky v italské omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné kuřecí maso osušíme, nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, papriku a promícháme. Poprášíme škrobem nebo moukou a dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,15 g |
– nenasycené | 0,25 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Očištěné kuřecí maso osušíme, nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, papriku a promícháme. Poprášíme škrobem nebo moukou a dobře…
Blesková polévka mnoha názvů. Říká se jí také Pucková, podle toho, že zelenina s krupičkou vytvoří hrudky (pucky). Lze také použít mraženou zeleninu a někdo přidává i…
Čas od času není od věci připravit bezmasý pokrm. V období sklizně cuket z nich můžete uvařit skvělé kari s cizrnou, které je plné chuti, krásně voní a zároveň je velice…
Játra opláchneme, očistíme od případných sraženin a blanek, ve spoji rozřízneme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme…
Očištěná, vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na velikost soust. V malé misce smícháme sezamový olej, vejce, sójovou omáčku, škrob a prošleháme vidličkou do konzistence…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Vodu s octem vložíme do malé misky a zakryté zahříváme v MT při plném výkonu do bodu varu. (asi 1/2-3/4 minuty). Vejce rozklepneme (žloutek propíchneme) a pak necháme…
Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Dříve, než začneme vařit polévku, připravíme kořeněnou cizrnu. Zapneme troubu na 220 °C. Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Oloupeme brambory (mohou být čerstvě uvařené nebo zbylé, vařené předem) a nakrájíme je na malé kousky.Polovinu brambor rozmixujeme s vývarem do hladké konzistence,…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Lahodná sýrovo-smetanová omáčka je připravena raz dva. Mix sýrů a smetany doplní koření, vůně česneku a chuť libovolného vývaru. Hotovou omáčku servírujeme s brokolicí a…
Výtečnou tuňáková pomazánka zachutná i těm, kteří ryby běžně nekonzumují. Tato lehká pomazánka, plná bílkovin, je skvělá jak ke svačině do práce nebo do školy, ale také…
Všechnu zeleninu zvolenou podle chuti očistíme, omyjeme a kromě 1 brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme rozpustit sádlo a orestujeme klobásu nakrájenou na…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
Cestování nám umožňuje poznávat nejen cizí kraje, ale i jejich kuchyni. Někdy nás exotické suroviny zaujmou tak, že je zkusíme využít i doma. Ochutnejte sami, jak…
Jsou dny, kdy si potřebujeme odlehčit jídelníček a připravit třeba bezmasý pokrm. Inspirací nám může být i tento recept. Směs brokolice, žampionů, mrkve, pórku a další…