Kuřecí medailonky s pikantní omáčkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut příprava 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut příprava 0 názorů

Suroviny 2 porce

300 g kuřecích prsních řízků
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce ajvaru
6 cherry rajčátek
1 papriková klobáska
100 ml plnotučného mléka
1lžíce oleje
zelená nať cibulky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.

  2. Přihodíme půlky rajčátek, kolečka klobásky, nasekanou zelenou nať (kousek necháme k servírování) a vmícháme ajvar. Podlijeme studeným mlékem, dáme jen polovinu a přivedeme omáčku k varu, pak dolijeme zbylé mléko. Na sníženém stupni tepla povaříme do potřebné hustoty, dle chuti přisolíme.

  3. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Kuřecí medailonky s pikantní omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.