Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská vepřová pánev

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 835 kJ /
438 kcal
Bílkoviny47,35 g
Tuky17,73 g
Vláknina4,41 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 3,42 g
Sůl7,50 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno.
Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli, přidáme maso a restujeme ze všech stran. Krok 2: Postupně podle tvrdosti přidáváme a restujeme zeleninu, nakonec dáme nakrájené plátky žampionu a zelí. Přidáme všechny omáčky, podlijeme asi 50 ml vody (můžeme použít i vývar) a zahustíme Solamylem rozmíchaným v dalších 50 ml vody. Krok 3: Promícháme a odstavíme. Podáváme s nudlemi nebo rýží, posypané smaženou cibulkou a nasekanou natí cibulky nebo koriandrem.

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 14. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská vepřová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QPD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská vepřová pánev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QPD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tonja: OK díky za názor :-K

To je už tak trochu nový stav. Vietnamci u nás používají naše oleje a na Google se objevuje cokoliv, mnohé recepty tam dávají ti, co v Asii nežijí a už původní receptury upravili po dle svých zvyklostí. Někdy jsou na Google i úplné nesmysly.

Já nechci napadat tento recept, jen si dovoluji malou připomínku:
1/ Olivy se ve východní Asii nikdy nepěstovaly, takže místní olivový olej neznali a tedy nepoužívali.
2/ Východoasijská kuchyně (čínská i indočínská) připravuje jídla na oleji při velmi vysokých teplotách. Olivový olej má nízkou teplotu zakouření (=terminus technikus), takže by se na woku při klasické přípravě asijských pokrmů spálil. Je tedy pro toto použití nevhodný.

Tonja: :-) zkus Google, je tam hodně receptů s olivovým olejem :-K

Tonja: :-)Děkuji za komentář, používám více arašídový ale pokud ho někdo nemá tak olivový pro teplou kuchyni používají vietnamci zcela běžně, mám recepty i od vietnamského kuchaře a thajské kamarádky, na dochucení také sazanový ale jen v malém množství, je velmi aromatický. :-K hezký večer

Jen nepodstatná poznámka: v Asii se olivový olej nepoužívá.

Suroviny:
maso vepřové z kýty, olej, zázvor, česnek, chilli paprika čerstvá, mrkev, cuketa, paprika čerstvá bílá, žampióny, zelí pekingské, omáčka rybí, omáčka sojová sladká, omáčka sojová, ocet rýžový, solamyl, cibule sušená smažená, zelená nať

Přidat fotografie receptu