Losos po asijsku

Ryby Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

350 g lososa
kousek zázvoru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
1 limetku
2 lžíce omáčky Chin-su (jemná rybí)
1 lžíce sladké sójové omáčky
2 lžíce oleje
K dokončení:
lístky koriandru
zelená nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme na pánvi s kokosovým nebo arašídovým olejem (nebo jiným).

  2. Zázvor oloupeme a nastrouháme cca 1 lžičku, očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, chilli papričku očistíme a nakrájíme najemno. V misce smícháme Chin-Su (nahrazuje sůl) a sójovou omáčku se zázvorem, papričkou a polovinou nakrájených cibulek. Lososa přendáme do zapékací misky a přelijeme připravenou směsí.

  3. Misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 7-10 minut (podle výšky porce). Pak vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Lososa posypeme zbylou jarní cibulkou, lístky koriandru, kolečkem limetky, zakapeme limetkovou šťávou a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Losos po asijsku

K receptu nejsou žádné komentáře.