Polévka z předem vařených brambor

Polévky Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Polévky Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Suroviny 2-.3

3 střední brambory vařené ve slupce
250-300 ml kuřecího vývaru
1-2 lžíce zakysané smetany 20% dle chuti
špetka pepře
sůl dle chuti
1 lžíce koření Kucharek bez konzervantů
1 lžíce strouhaného sýra čedar
1 lžíce drobně nakrájené slaniny nebo klobásky
1 zelená nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory (mohou být čerstvě uvařené nebo zbylé, vařené předem) a nakrájíme je na malé kousky. Polovinu brambor rozmixujeme s vývarem do hladké konzistence, množství vývaru dáme dle potřeby a hustoty polévky. Nalijeme do hrnce, přidáme sůl, pepř, koření, zbývající brambory a necháme přejít varem.

  2. Na malé pánvičce nasucho opražíme kostičky slaniny, klobásky, nebo obojí.
    Na mírném ohni do polévky vmícháme zakysanou smetanu a mícháme, dokud se vše neohřeje, ale již nevaříme. Na talíři ozdobíme nastrouhaným sýrem, opečenou slaninou a jemně nasekanou natí cibulky.

Komentáře k receptu Polévka z předem vařených brambor

K receptu nejsou žádné komentáře.