Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na slanině a zelenině se smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 900 kJ /
2 605 kcal
Bílkoviny106,30 g
Tuky198,78 g
Vláknina25,10 g
Cholesterol 2,66 g
Sodík 2,88 g
Sůl7,10 g
Sacharidy88,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, očistíme od případných sraženin a blanek, ve spoji rozřízneme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH). Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a papriky na proužky. Krok 3: Na tenké proužky také nakrájíme slaninu a dáme ji restovat do rendlíku na rozehřátý olej. Až slanina pustí tuk, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přendáme do PH, přidáme oregano, mírně opepříme a promícháme. Krok 4: Dále přidáme papriky, pasírovaná rajčata a opět vše promícháme. Krok 5: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme ho pracovat 3 hodiny. Krok 6: Půl hodiny před dokončením přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku, přidáme nakrájenou cibulovou nať, opět promícháme a dovaříme. Krok 7: Před podáváním podle potřeby dochutíme solí.
Na přílohu je vhodná rýže, těstoviny i knedlíky.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 13. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na slanině a zelenině se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY71R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na slanině a zelenině se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY71R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: RubyRom: Děvčata,děkuji:-K
Marie Švarcová:Maruško kuřecí játra bylo moje první jídlo,které jsem v 11 letech za asistence babičky úspěšně uvařila do 30 minut v obyčejném hrnci:-8V tom pomalém jsem to dělala,protože nemůžu stát u sporáku.

Moc hezké :yes:

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí, sice nemám takový hrnec ale snad tu dobrotu udělám i v obyčejném :-K

Suroviny:
játra kuřecí, slanina, cibule, paprika čerstvá červená, pasírované rajčata, smetana, mouka hladká, olej, koření oregáno, zelená nať, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu