Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 402 kJ / 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,31 g |
| Tuky | 33,07 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud se nebude oddělovat.
Krok 2: Nakrájíme očištěné brambory na malé kostičky a přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem. Promícháme a zalijeme celým obsahem konzervy rajčat. Přilijeme 250 ml vývaru, přivedeme
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.
Zveřejněno 2. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Moje poznámka
Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dpgq
Nejnovější recepty
Šťouchačky s česnekem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pečené brambory se slupkou
Přidáno před 9 hodinami
Fazolové lusky na slanině s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Ražniči tří barev na plechu
Přidáno před 10 hodinami
Karamelizovaná cibule
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Ivyjg před 8 hodinami
Kynutý makový závin
magdalenka před 8 hodinami
Koule na zelí v pomalém hrnci
magdalenka před 9 hodinami
Segedín z trouby
magdalenka před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
magdalenka před 9 hodinami
Bábovka olejová
FilipRieger před 10 hodinami
Zapečené filé na másle
Sahula před 10 hodinami
Horký jablečný nápoj
FilipRieger před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
Jana Jana před 11 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
olej olivový,
česnek,
brambory,
rajče sekané,
mrkev,
petržel,
celer,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
pórek,
koření oregáno sušené,
tymián,
majoránka,
sůl,
zelená nať
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0