Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má díky tomu ještě lahodnější chuť, která krásně ladí s rukolou a variací brambor.
Postup přípravy
rybu z obou stran pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými bylinkami, česnekem, mletým pepřem a osolíme. Krok 2: Na rozehřáté nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo. Porce ryby obalíme v kukuřičném škrobu a zvolna na másle opečeme z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 3: Na talíře rozložíme omytou a osušenou rukolu a na ni položíme porce ryby. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a batátem, omaštěnými máslem. Krok 5: Posypeme nastříhanou natí cibulky a podáváme
s čerstvým salátem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNM54
Moje poznámka
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNM54
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 10 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 12 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 14 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 7 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 10 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 12 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 13 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 15 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 16 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 20 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Suroviny:
tilapie,
ghee,
šťáva citronová,
rozmarýn,
česnek sušený,
škrob kukuřičný,
zelená nať,
rukola,
brambory,
batáty,
máslo
Komentáře