Asijská polévka s pak choi a pošírovaným vejcem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 3 porce Polévky 2 názory

Suroviny

1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sezamového oleje
3 plátky čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžíce Tamari sójové omáčky
1-2 ks pak choi podle velikosti
2 listy čínského (pekingské) zelí
malý kousek mrkve (jen pro barvu)
chilli papričku (není nutná)
3 vejce
zelená nať cibulky, koriandr, pažitka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky.
    Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme zázvor, česnek, mrkev a za stálého míchání opékáme, dokud okraje nebudou zlatohnědé, asi 1 minutu - nespálit! Opatrně přilijeme vývar (měla jsem zredukovaný slepičí), přidáme Tamari omáčku a přivedeme k varu.

  2. Zatím pak choi odřízneme konec a rozebereme na jednotlivé listy, čínské zelí nakrájíme na proužky. Vše přidáme do vroucího vývaru a vaříme 3-4 minuty. Snížíme teplotu na minimum.
    Vejce můžeme vložit pošírovat rovnou do polévky, nebo ho udělat zvlášť a vložit až do talířů. Polévku podáváme ihned, posypanou nasekanými bylinkami a dle chuti chilli papričkou.

Poznámka

Jednoduše pošírované (zastřené) vejce z MWT - do skleněné nebo porcelánové misky nalijeme do poloviny vřelou vodu (z varné konvice), do ní rozklepneme vejce. Zakryjeme talířkem a vložíme do MWT na 800 W / 35-40 vteřin (podle velikosti vejce). Vyndáme z trouby, vytáhneme opatrně z vody (např. dírkovanou naběračkou na knedlíky) a vložíme ihned do talíře s polévkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Asijská polévka s pak choi a pošírovaným vejcem

Zapomněl/a jsem heslo