Nutelový Míša dort
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s pr. do peč., kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s pr. do peč., kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a…
Na korpus ušleháme vejce, olej a cukr, a vmícháme sypké suroviny, pak vše dobře prošleháme. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (použila jsem průměr 25 cm).Dáme…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.…
Dortovou formu vyskládáme piškoty, pouze dno. Otevřeme mandarinky a vodou z mandarinek polijeme piškoty tak, aby byly měkké.Ve větší míse vyšleháme pařížskou šlehačku,…
Na horké letní dny se hodí osvěžující a chlazené moučníky. Jedním takovým je přesně tento nepečený tvarohový řez s ovocem. Jeho příprava je snadná, rychlá a je potřeba…
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Lahodné čokoládové košíčky plněné nadýchanou šlehačkou budou vítanou ozdobou vašeho svátečního stolu. Připravíte je poměrně snadno a ozdobit je můžete kromě čokoládových…
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný…
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Křehké košíčky naplněné jemným krémem a ozdobené čerstvým ovocem představují ideální kombinaci chutí. Příprava těchto košíčků je snadná a výsledkem je neodolatelná…
Třešňový dort s tvarohovo-smetanovým krémem je luxusní dezert, který spojuje svěžest třešní s jemností tvarohu a smetany. Tento dort nabízí dokonalý soulad mezi…
Piškotová roláda je oblíbený moučník. Její příprava vám nezabere moc času a i když se to nezdá, zvládnou ji i začátečníci. Vyzkoušejte tuto, kakaovou, plněnou…
Voňavé dýňové dortíky ochucené výrazným kořením s lahodným krémem z mascarpone a tvarohu vás naladí na podzimní náladu. Krém stačí poprášit skořicí, nebo je můžete…
Pestře barevný pohárek udělá radost při rodinné oslavě, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Chutný krém z mascarpone, lehce zahuštěná jahodová vrstva odpíchnutá…
Skvělý broskvový dort s kokosovo-tvarohovým krémem zvládnou připravit i ti, kteří s dorty zatím nemají zkušenosti. Postup je sice trochu pracnější, ale rozhodně se…
Nejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr, žloutky a škrob vymícháme. K této žloutkové směsi za stálého míchání pomalu…
Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přišlehat vodu po lžících a vmíchat mouku s práškem do pečiva. Nalít do vymazaného a vysypaného pekáče či plechu s vyšším krajem. Péct…
Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na…
Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby…
Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme nakrájené máslo a vše promneme. Přidáme žloutek a krátce vypracujeme těsto. Vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme v…
Vzdušný korpus, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – kombinace, která nikdy nezklame. Jahodovo-šlehačkový dort je osvěžujícím zákuskem, který si zamilujete po prvním…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli. Žloutky šleháme s cukrem tak dlouho, až máme světlou napěněnou hmotu, potom po částech zašleháváme horkou vodu a…