Jahodovo-smetanové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenJsou lehkým dezertem který spojuje lehkost šlehačky a jemnost piškotového korpusu spolu se svěžestí šťavnatých jahod. Vrstvený moučník, který okouzlí nejen svou chutí je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jsou lehkým dezertem který spojuje lehkost šlehačky a jemnost piškotového korpusu spolu se svěžestí šťavnatých jahod. Vrstvený moučník, který okouzlí nejen svou chutí je…
Vyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech…
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak opatrně přilejeme mléko, ve kterém jsme rozehřáli máslo, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.…
Vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme olej, minerálku a zbytek surovin. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 25-30 minut.Na krém…
Vejce si vyšleháme do pěny se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, potom přidáme zbytek a šleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, promícháme a postupně přisypáváme mouku s…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme v dortové formě na 180 °C 25 min. Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a pomalu zašleháme tvaroh.Vychladlý…
Puding + mléko ušleháme, přidáme tvaroh a moučkový cukr. Vše společně šleháme.Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, smetanu + ztužovač šleháme, když už je skoro ušlehaná,…
V míse si promícháme všechny ingredience na těsto. Nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C po dobu 15 minut (max 20 minut dorůžova).Kompot,…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s pr. do peč., kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a…
Lehoučké a nadýchané kakaové řezy, krásně vonící kávou, jsou potřené ochucenou šlehačkou, ve které jsou schované piškoty, slepené Nutellou. Vaše strávníky nadchnou…
Je ideální volbou pro ty, kteří hledají osvěžující a přitom poctivý domácí dezert. Jemný krém ze smetany a šlehačky v kombinaci s jahodami vytváří neodolatelné spojení v…
Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme…
Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a…
Po dobrém nedělním obědě by neměla chybět sladká tečka. Vsaďte na klasiku v podobě kakaové rolády, která je plněná šlehačkou a jahodami. Příprava je velmi jednoduchá a…
Mrkvové dorty jsou již stálicí na poli sladkých dobrot. Jemný, ale svěží korpus s nastrouhanou mrkví doplňují také kousky ořechů a chuť skořice. Po upečení potřeme…
Lehký a nadýchaný piškotový řez s jahodami je ideálním moučníkem pro jarní a letní dny. Spojení vláčného kakaového piškotu, svěžího ovoce a jemného krému, vytváří dezert…
Nadýchaný korpus, jemný krém a barevné sezónní ovoce – tenhle dortík je jako stvořený pro horké dny, kdy máte chuť na něco sladkého, ale ne těžkého. Tento lehký ovocný…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…