

Jahodová mlska
Suroviny
- 5 vajec
- 5 lžic vody
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 500 g čerstvých jahod
- 1 balíček želatiny
Postup přípravy receptu
Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.
Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.
Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodová mlska
-
Tak upečeno, ale to žele smíchané s dření mi tedy neztuhlo tak jak ztuhne samotná želatina. Chuťově je to vynukající.
-
Díky za receptík, moc nám chutnala
-
sice ještě není úplně vychlazená ale už jsme neodolali a je výborná, opravdu mlska
-
Ľahký, osviežujúci zákusok. Použila som posledné mrazené jahody a na stretnutí z vysokej školy bol ocenený.
Posielam bod a fotku.
-
skvělý, hned se po něm zaprášilo
-
Pavlaaaa: právě jsem taky včera pekla :) takže určitě nechat šlehačku trošku zatuhnout, a pak jen to želé nalít po celé ploše
-
Dobrý den. Moc děkuji za úžasný receptík. Posílám zasloužený bodík
Chtěla bych se ale zeptat zkušenějších pekařek, jak na ten moučník nalít to želé, aby to bylo takhle krásné? Já to želé mám je na částech a když jsem se to snažila rozetřít, zamíchalo se mi to do toho šlehačkového krému
Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně
-
Super děkuji, snad se mi povede
dám pak vědět
-
Klarys: Pyré z jakéhokoli ovoce je obecně prostě rozmixované, rozmačkané to dané ovoce. Přísady pak podle receptu
, ať se ti povede, udělej tenhle recept prostě podle návodu, v druhé polovině, jak autorka píše, že máš také udělat pyré - jahody rozmačkáš, rozmixuješ a jedeš dál
-
Ahoj budu ten to recept dělat v Pátek, tak mi prosím co nejdřív někdo odepište
Jak se dělá jahodové pyré
?? Díky
-
Děkuji za radu už sem měla pečeno
došlo mi to při čtení návodu na želatině že to bude ona nakonec sem zkusila a vyšlo to poslala sem fotečky chutnala všem dokonce zítra peču další pro maminu chce pro hosty co čeká
-
mickajm:používám tuto želatinuhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...,vždy se povede
napište jak se povedlo
držím palce
-
Můžu se zeptat jakou tu želatinu do těch jahod dáváte ?Mam trou z želatin obavu
zatim s nima moc nedělam jinak dnes jdu na to tak snad to nějak uklohnim pak písnu jak chutnalo
-
Leni, tohle vypadá na úžasnou dobrotu
-
Rarášek:ahoj já jsem dělala těsto z poloviční dávky do malinkého plechu a šlehačku s pyré z celé
Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitoumyslím tím plech asi tak jako mám já 32cm na 25cm