Jahodová mlska

Suroviny

5 vajec
5 lžic vody
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
500 g čerstvých jahod
1 balíček želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.

  2. Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.

  3. Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

  4. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.

  5. Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.

Komentáře k receptu Jahodová mlska

  • Geryyy Geryyy

    Tak upečeno, ale to žele smíchané s dření mi tedy neztuhlo tak jak ztuhne samotná želatina. Chuťově je to vynukající.

    Odpovědět

  • Renca72 Renca72

    :yes:<3 Díky za receptík, moc nám chutnala :-K

    Odpovědět

  • mamca mamca

    sice ještě není úplně vychlazená ale už jsme neodolali a je výborná, opravdu mlska:-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ľahký, osviežujúci zákusok. Použila som posledné mrazené jahody a na stretnutí z vysokej školy bol ocenený. :-):yes: Posielam bod a fotku. ;-)

    Odpovědět

  • Petmonka Petmonka

    skvělý, hned se po něm zaprášilo :yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autor receptu)

    Pavlaaaa: právě jsem taky včera pekla :) takže určitě nechat šlehačku trošku zatuhnout, a pak jen to želé nalít po celé ploše :-)

    Odpovědět

  • Pavlaaaa Pavlaaaa(neregistrovaná)

    Dobrý den. Moc děkuji za úžasný receptík. Posílám zasloužený bodík :yes: Chtěla bych se ale zeptat zkušenějších pekařek, jak na ten moučník nalít to želé, aby to bylo takhle krásné? Já to želé mám je na částech a když jsem se to snažila rozetřít, zamíchalo se mi to do toho šlehačkového krému ;-( Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně :-? ;-(

    Odpovědět

  • Klarys Klarys(neregistrovaný)

    Super děkuji, snad se mi povede;-) dám pak vědět

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klarys: Pyré z jakéhokoli ovoce je obecně prostě rozmixované, rozmačkané to dané ovoce. Přísady pak podle receptu ;-);-), ať se ti povede, udělej tenhle recept prostě podle návodu, v druhé polovině, jak autorka píše, že máš také udělat pyré - jahody rozmačkáš, rozmixuješ a jedeš dál :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Klarys Klarys(neregistrovaný)

    Ahoj budu ten to recept dělat v Pátek, tak mi prosím co nejdřív někdo odepište;-) Jak se dělá jahodové pyré:-// ?? Díky

    Odpovědět

  • mickajm mickajm

    Děkuji za radu už sem měla pečeno:-8došlo mi to při čtení návodu na želatině že to bude ona nakonec sem zkusila a vyšlo to poslala sem fotečky chutnala všem dokonce zítra peču další pro maminu chce pro hosty co čeká:-D

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autor receptu)

    mickajm:používám tuto želatinuhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...,vždy se povede;-)napište jak se povedlo:-)držím palce:-K

    Odpovědět

  • mickajm mickajm

    Můžu se zeptat jakou tu želatinu do těch jahod dáváte ?Mam trou z želatin obavu:-8zatim s nima moc nedělam jinak dnes jdu na to tak snad to nějak uklohnim pak písnu jak chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Leni, tohle vypadá na úžasnou dobrotu:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autor receptu)

    Rarášek:ahoj já jsem dělala těsto z poloviční dávky do malinkého plechu a šlehačku s pyré z celé;-)
    Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitou;-)myslím tím plech asi tak jako mám já 32cm na 25cm;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jahodová želatina jahodové pyré jahodové pyré recept jahodová šlehačka recepty na zákusky z jahodového pyré jahodove pire buchta s jahodovým pyré mlsky buchta s mixovanými jahodami jahodová želatina recept jahodová šlehačka recept želatina netuhne jahodovotvarohovy moučnik jahodová kuchařka jahodová jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce želatina jahodová recept na jahodové pyré šlehačka netuhne jahodovotvarohový zákusek