Jahodová mlska

lemarti Kuchařka: lemarti

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 42 názorů

Suroviny

5 vajec
5 lžic vody
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
500 g čerstvých jahod
1 balíček želatiny
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.

  2. Formu si vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200°C asi 20 minut.

  3. Šlehačky si vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod si uděláme pyré a zamícháme do šlehačky. Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout.

  4. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.

  5. Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 069 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodová mlska

  • mamca mamca

    sice ještě není úplně vychlazená ale už jsme neodolali a je výborná, opravdu mlska:-p:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ľahký, osviežujúci zákusok. Použila som posledné mrazené jahody a na stretnutí z vysokej školy bol ocenený. :-):yes: Posielam bod a fotku. ;-)

    Odpovědět

  • Petmonka Petmonka

    skvělý, hned se po něm zaprášilo :yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Pavlaaaa: právě jsem taky včera pekla :) takže určitě nechat šlehačku trošku zatuhnout, a pak jen to želé nalít po celé ploše :-)

    Odpovědět

  • Pavlaaaa Pavlaaaa(neregistrovaná)

    Dobrý den. Moc děkuji za úžasný receptík. Posílám zasloužený bodík :yes: Chtěla bych se ale zeptat zkušenějších pekařek, jak na ten moučník nalít to želé, aby to bylo takhle krásné? Já to želé mám je na částech a když jsem se to snažila rozetřít, zamíchalo se mi to do toho šlehačkového krému ;-( Může mi prosím někdo poradit, co dělám špatně :-? ;-(

    Odpovědět

  • Klarys Klarys(neregistrovaný)

    Super děkuji, snad se mi povede;-) dám pak vědět

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klarys: Pyré z jakéhokoli ovoce je obecně prostě rozmixované, rozmačkané to dané ovoce. Přísady pak podle receptu ;-);-), ať se ti povede, udělej tenhle recept prostě podle návodu, v druhé polovině, jak autorka píše, že máš také udělat pyré - jahody rozmačkáš, rozmixuješ a jedeš dál :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Klarys Klarys(neregistrovaný)

    Ahoj budu ten to recept dělat v Pátek, tak mi prosím co nejdřív někdo odepište;-) Jak se dělá jahodové pyré:-// ?? Díky

    Odpovědět

  • mickajm mickajm

    Děkuji za radu už sem měla pečeno:-8došlo mi to při čtení návodu na želatině že to bude ona nakonec sem zkusila a vyšlo to poslala sem fotečky chutnala všem dokonce zítra peču další pro maminu chce pro hosty co čeká:-D

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    mickajm:používám tuto želatinuhttp://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...,vždy se povede;-)napište jak se povedlo:-)držím palce:-K

    Odpovědět

  • mickajm mickajm

    Můžu se zeptat jakou tu želatinu do těch jahod dáváte ?Mam trou z želatin obavu:-8zatim s nima moc nedělam jinak dnes jdu na to tak snad to nějak uklohnim pak písnu jak chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Leni, tohle vypadá na úžasnou dobrotu:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Rarášek:ahoj já jsem dělala těsto z poloviční dávky do malinkého plechu a šlehačku s pyré z celé;-)
    Jinak bych do většího plechu udělala určitě dávku dvojitou;-)myslím tím plech asi tak jako mám já 32cm na 25cm;-)

    Odpovědět

  • Rarášek Rarášek(neregistrovaný)

    Ahoj, vypada to krasne, mohla byste mi prosim rict, na jak velky plech jste to delala :)? Dekuju.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Koubkova - já se při těchto receptech už ani o tuhnutí nesnažím. Je to v lednici a je to fuč ... skřítci asi ;-):-p:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: jahodová želatina jahodové pyré jahodové pyré recept jahodová šlehačka recepty na zákusky z jahodového pyré jahodove pire mlsky buchta s mixovanými jahodami jahodová želatina recept jahodová šlehačka recept buchta s jahodovým pyré želatina netuhne jahodovotvarohovy moučnik jahodová kuchařka jahodová želatina jahodová recept na jahodové pyré šlehačka netuhne jahodovotvarohový zákusek lehké jahodové moučníky

Zapomněl/a jsem heslo