Jak usmažit dokonale křupavý květák? Pomůže krátké blanšírování, vysoká vrstva tuku a pár vyzkoušených vychytávek
Výborná marmeláda z muchovníku je hezky hustá i bez pektinu a sladká, aniž byste museli přidávat hodně cukru
Pomazánka s chutí moře od východních Slovanů: Forshmak se připravuje ze sleďů a nejlepší je na tmavém chlebu
7 foto Řepánky podle staročeského receptu ze skanzenu: Nadýchané bochánky s mákem jsou vláčné a krásně voní ořechy
11 foto Posvícenské hnětýnky: Jednoduché koláčky z lineckého těsta voní vanilkou a potěší každou návštěvu
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Posvícenská mětýnka z Kouřimi: Sladký závin podle receptu ze skanzenu voní skořicí a mákem a chutná skvěle
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné
Hodnocení 12× Chystáte se na posvícení nebo na pouť? Připravujete pro rodinu a přátele nějaké tradiční pokrmy?
Havelské posvícení provoní malé ořechové koláčky. Pečené podle původního staročeského receptu chutnají božsky
9 foto Josef Maršálek se od Terezy Bebarové učil připravit zdravý makovec: Pozor na použití sněhu, varuje cukrář
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky