Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 029 kJ / 5 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 316,13 g |
Tuky | 407,55 g |
Vláknina | 1,36 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 12,11 g |
Sůl | 32,27 g |
Sacharidy | 50,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.
Krok 2: Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.
Krok 3: Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
Krok 4: Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 17. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Moje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na kuře,
postrizinske pivo,
soukrome farmy kuřata,
soukroma farma kuřeci,
recepty z kurete,
jak upect kure 2,5 kg,
kuře na pivu a bylinkách,
kuře ze soukromé farmy,
sz kuřete
Suroviny:
kuře,
pažitka,
majoránka,
tymián,
pivo postřžinské,
bujon kuřecí,
sůl mořská,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (18)
Jsem velmi potěšen, že chutnalo
Napsal jsem ti SZ
Soukromá farma na Vysočině - již jsem měl i 3,6 kg a 3,9 kg.
Příležitost může za tento recept. Doporučuji i jiné, dle chuti a možnosti.