Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,32 g |
| Tuky | 299,34 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 1,83 g |
| Sodík | 631 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 1 062,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Krok 4: Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.
Zveřejněno 17. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Moje poznámka
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot kuličky
Junys před 2 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 14 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 32 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 40 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 2 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 2 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 3 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 3 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
pravé posvícenské koláče,
meruňkový frgál,
meruňkový frgál recept,
kolace dostálová,
dostálová koláče,
posvícenské koláče ze sadlem,
posvícenské koláče se sádlem,
rychli recept na frgali,
kynutý posvícenský velký koláč,
kynutý koláč frgal,
posvícenské koláče,
velky kynuty kolač frgal,
jablková nádivka na frgál,
uvarit hrusky na kolace,
frgál z hladké mouky,
posvicenske kolace videorecepty,
posvícenské koláče náplně,
frgál recept,
posvícenské koláče podle hrušky,
jak se dela kolac frgal
Suroviny:
droždí,
cukr,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
máslo,
Komentáře (4)
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.