Praktický návod, jak naložit rozinky do rumu tak, aby byly šťavnaté a plné chuti: Záleží na délce odležení i na výběru rumu
8 foto Hodnocení 1× Proč proplachovat rýži? Až na výjimky je to velmi důležitý krok před vařením
6 foto Hodnocení 2× Jak zahustit řídkou pomazánku škrobem? Je to sice pracnější a neobvyklé, ale funguje to
Retro okénko: Pudinkový prášek stával kdysi jen 40 haléřů. Ve stejné továrně se vyráběla i populární sladkost mejdlíčka
6 foto Hodnocení 8× Chyby při vaření pudinku: Jak předejít nevzhledným hrudkám i řídké konzistenci
Hodnocení 25× Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Když nemáte prášek do pečiva: Na výrobu domácího kypřidla stačí jenom tři suroviny a výsledek je zaručený
Smažená cibulka vylepší hrachovou kaši i guláš. K naprosté dokonalosti ji dovede krátké namočení do podmáslí a jeden fígl při smažení
Hodnocení 76× Víte, jak nerozvařit knedlíky? A jak si poradit s těmi již rozvařenými? Nezoufejte, máme pro vás fintu, díky které se vždy povedou
Hodnocení 13× Deset tipů, jak zahustit polévku bez mouky. Uvařte v ní strouhaný brambor, rozmixujte část zeleniny nebo přidejte červenou čočku
Husitský vojevůdce Jan Žižka jedl během vojenského tažení hlavně sušené maso s tvrdým chlebem, zapíjel to pivem
Pomalu pečená vepřová plec s bramborami a mrkví: Šťavnaté maso s křupavou kůrkou a lahodnou přílohou z jednoho pekáče